diumenge, 7 de desembre del 2008

Mascaró tomba al Montcada

FC Vilafranca 2 - CD Montcada 0
Diuen que al pot petit hi ha la bona confitura. Doncs avui el menut (pero gran jugador) Àlvar Mascaró l'ha destapat per a treure'n d'ell una de les màximes essències del futbol com és el gol. I quin gol!!!... Sacada llarga de Ródenas, guanya l'esquena dels centrals per velocitat, de reüll veu avançat el porter i amb l'esquerra li pica la pilota per sobre al fons de la xarxa. A aquest pas, entre aquest, el de l'altre dia de Moral o per exemple la xilena de Palote a Tortosa, haurem de fer un concurs a final de temporada per a escollir el millor.

A banda de la bellesa i la plasticitat de l'acció, el gol ha servit per al que comunament se'n diu "obrir la llauna". A rel d'aquí, i després d'una primera part pobra en joc, el partit s'ha animat i el Vilafranca, jugant a la contra, no ha pogut sentenciar el partit fins al temps de descompte quan, el darrer fitxatge, Dani Gómez ha culminat una jugada col·lectiva molt ben portada que ha dut la tranquil·litat al Municipal.
Ara, entre diumenge i dilluns, es jugarà la resta de la jornada. Els duels directes de la part alta decidiran si el Llagostera (proper rival del Vilafranca) continua de líder una setmana més. El cas, ho sigui o no, és que el degà penedesenc podrà afrontar el partit amb la serenor necessària i sabent que, dissabte vinent a terres gironines, hi té molt a guanyar i poc a perdre.

Gran Reserva: Ródenas, amb 1-0 al marcador, ha fet una gran intervenció en un llançament de falta que es colava per l'escaire. Ha estat de les poques ocasions clares visitants però és d'aquelles que si et marquen... igual no guanyes! Pel que s'està veient, hi ha porter.

Vi picat: Que ens haguem obstinat a executar totes les faltes (ja siguin a prop de l'àrea o al mig camp) de la mateixa manera: puntada forta de Navarro i a veure si algú la toca o entra directa. Ens va sortir bé un parell de vegades però no cal provar-ho sempre. A més, els rivals segur que ja ho deuen saber!

El futbol és així: "El futbol es el juego más difícil del mundo, porque se hace con los pies obedeciendo a la cabeza... y miren la distancia que hay..." (Angel Labruna, 1918-1983, ex-jugador i entrenador argentí).
El golàs d'Àlvar ha estat això: pensar amb el cap i executar amb els peus. És clar, en el seu cas la distància no és tanta... (amb carinyo, eh).

25 comentaris:

josep sauleda ha dit...

Hola Previa,
Al vi picat hi afegiria el tema dels fora de banda:
Que cal fer per aprofitar un fora de banda? Resulta que el Vila te la pilota, treu el fora de banda i al moment la pilota és del contrari.
No hi hauria manera de seguir tenint la pilota?

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, és veritat però recordes que això ja ho vam parlar un dia amb l'Albert Viñas a "Les veus sàvies" la temporada passada?
Crec que ens va argumentar que no només li passa al Vilafranca això sinó que cada vegada els equips tenen més ben estudiat com robar la pilota i la manera de pressionar al contrari. I és veritat. Però jo també opino que alguna manera hi haurà (i s'hauria de buscar) per tal de mantenir la pilota i no regalar-la, oi?
Bàsicament, es tractaria que els jugadors s'oferissin més per a rebre la pilota als peus (tot i que la passada fos enrera) i, a partir d'aquí, sortir amb la pilota jugada. Que és el que passa? Que el més fàcil és buscar la sacada llarga prop de la línia de banda per tal que algú la pentini o mirar d'avançar metres (a semblança del rugby).
Algun estudiós del tema pot donar alguna solució al tema?

vil4fr4nqu1 ha dit...

Jo al vi picat posaria a Ràdio Vilafranca, que van tornar a no donar el partit. Torna a haver-hi boicot?

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, què vol dir que no es va retransmetre? Es va fer, com va sent habitual darrerament, la retransmissió conjunta per Vilafranca TV i Ràdio Vilafranca amb la nostra locució. Si fins i tot vam recalcar diverses vegades el resultat per a qui ens escoltés per ràdio, ja que vas comentar que no el deiem amb prou asiduïtat.

Sherlock ha dit...

Hola companys!!
Estic dacord amb vosaltres que els fora de banda no s'aprofiten. Però que me'n dieu dels de porteria? O els xuts del porter per posar la pilota en joc? Sempre es pilota per l'equip contrari perquè els seus jugadors solen estar de cara. Per una que surt bé 10 que no i sol ser demèrit de l'equip defensor.
Jo quan traiem de porta o el porter xuta sempre dic pilota per ells o pilota perduda.
Gran Vilafranca! A poc a poc amunt!

Visca el Vilanova

Salut!
Eloi

Anònim ha dit...

No! Previa no! No el vau donar. Feieu la programació cutidiana de cada dissabte o la Com peró el partit no.

La prèvia ha dit...

Hola mané, doncs primera notícia, tu! El company Joan Sória i jo no vàrem tenir constància en cap moment i crèiem que s'estava donant al mateix temps per Ràdio Vilafranca. Serà que al no ser diumenge no van voler treure de la graella els programes del dissabte. No ho sé. Ja ho esbrinaré.

josep sauleda ha dit...

Una curiositat:
La darrera temporada després de la 15ena. jornada teniem
Vila 25 punts 7 4 4 20 16
enguany 20 punts 5 5 5 17 19
La temporada passada es va fer un equip per pujar a tercera i aquest any un equip per no baixar i ja ho veus, cinc puntets de diferencia.
L'ant passat a la jornada 7ena el Vila era lider, amb 17 punts, empatat amb el Prat i en aquesta temporada també a la 7 el Vila tenia 7 punts i estava en posicions de descens.
Cadescu que tregui les conclussions que vulgui.

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, bones anotacions. Doncs veient això que dius, només se m'acut una frase:
"Que no estamos tan mal, hombre!!! O sea que,... al loro!!!".

L'APUNT (Llagostera-Vilafranca)
1) Cap precedent

Llagostera i Vilafranca s'enfrontaran aquest proper cap de setmana per primera vegada en la història (tant en partit oficial com amistós). Acostumat a jugar en les categories regionals, l'equip de la comarca del Gironés porta tres ascensos en els darrers quatre anys. El darrer de tots, quan derrotà la temporada passada, en la promoció a doble partit, al Martorell (3-0 a casa i 0-2 a fora).

vil4fr4nqu1 ha dit...

Ho veus "prèvia" jo no dic mentides. El que no entenc és que l'Emissora Municipal per als partits a fora no enviï ningú, però en canvi per l'Espirall sí.
Clar, com que la majoria dels vots pel Marcelino venen d'aquella barriada...

Moció for Marcelino, ja!

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, si és així com dius, jo tampoc ho entenc. Ara bé, intentem no barrejar l'esport (que m'apassiona) amb la política (que m'avorreix molt i en sóc un ignorant).
El blog està obert per a tot tipus de gent, amb les seves respectives ideologies polítiques, però no les plasmem aquí. Parlem d'esport, de futbol i, sobretot, del FC Vilafranca. I deixem la política per als polítics i per als entesos en la matèria.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, informar-vos que la no retransmissió per Ràdio Vilafranca del partit davant del Montcada va ser deguda a uns problemes tècnics segons fonts properes a RTVVilafranca.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Perdona "prèvia" no és que plasmi la meva ideologia ni que barregi esport amb política, són els polítics qui ho fan.
No em diràs que no és una decisió política el boicot que està patint el Vilafranca? Tot ve per les declaracions que va fer a l'estiu el President referent a un ajut que els va prometre l'Ajuntament i no els va donar.

Moció for Marcelino, ja!

La prèvia ha dit...

Uf!!! vil4fr4nqu1..., jo no aniria tan enllà, eh. Vols dir??? No és massa recargolat aquest argument? En teoria quan van arreglar el tema de les retransmissions per VTV havia quedat tot solucionat i tan amics, no?
La veritat, si vols que et digui realment el que penso, crec que mai sabrem realment perquè el company Sayol va deixar de retransmetre els partits per ràdio.

javindreu ha dit...

En aquest tema de la radio hi ha moltes coses que no sabem ...
A veure si encara les paraules del Josep Sauleda sobre l'ascens faran efecte en cas de guanyar al camp del Llagostera.
Per cert, tinc un dubte que em posa dels nervis i que no té res a veure amb el Vilafranca. Sempre escolto al Josep Sauleda que diu que dos partits seguits a casa no es guanyen quasi mai. El Barça va guanyar al València i clar, ve el Madrid, perquè el partit del Shaktar no compta suposo ja que és Champions. Això vol dir que un del Barça com jo tindrà una mala nit el dissabte o el "quasi" aquest serà l'excepció?

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, tens raó. El company Sauleda sempre té aquesta teoria que dos partits seguits a casa no es guanyen i dos seguits a fora no es perden. Però amb aquest partit entre mig del Shakhtar Donetsk ja no sé en que ens hem de basar...
Com que segurament ens contestarà, hi afegeixo una nova qüestió relacionada amb un tòpic del futbol que ell també usa sovint: "Entrenador nou, victòria segura". Llavors, amb el relleu de Schuster per Juande a la banqueta, quin és el partit que compta? El de dissabte amb el Barça o el d'aquest vespre amb el Zenit?
Pep, em sembla que tens deures...

josep sauleda ha dit...

Caram, veig que se m'acumula la feina.!
La meva teoria i també d'altres futboleros, és efectivament que dos partits seguits a casa o seguits a fora rarament (insisteixo, rarament) es sumen o es perden sis punts. Aquest any el Barça ja ha guanyat dos partits seguits a fora.
Vàrem guanyar al Valencia, partit seguit a casa (champions d'ahir) i no es guanya, per tant amb el Madrid tres punts més.
Pel que fa a mister nou victòria segura. Es cert, avui el Madrid guanyara en champions i dissabte perderà amb el Barça.
Si mireu el calendari de Primera Catalana, mireu els dos partits seguits a casa de l'Olesa y del Manresa, o els dos seguits a fora del Montcada o Llagostera.
Si hi penseu fixeu-vos a la jornada 20 del 18 de gener que es quan hi ha el canvi de volta. Es donaran resultats extranys.

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, no em "provoquis"... perquè si ens posem a "competir" a veure qui és més un malalt de les estadístiques... no sé qui guanyaria dels dos!!!
El cas és que he mirat aquesta temporada (ja que posaves l'exemple) i tenim el següent:

Equips que han jugat 2 partits seguits a casa: Olesa (D-V), Manresa (D-V), Igualada (V-D), Tàrrega (V-V), Peralada (V-V), Vilassar Mar (V-V) i Masnou (V-E).
Equips que han jugat dos partits seguits a fora: San Cristóbal (E-E), Tortosa (V-D), Morell (V-D), Marianao Poblet (E-E), Montcada (D-V), Llagostera (V-D) i Guíxols (V-D).

V=Victòria, E=Empat, D=Derrota (per si algú encara no ho sabia)

Conclusió: dos partits seguits a casa es poden arribar a guanyar i el que sí és segur és que dos partits seguits a fora mai es perden (o almenys això diuen els números aquesta temporada).

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Llagostera-Vilafranca)
2) Una "relació" molt especial

M'explico: resulta que l'entrenador de l'UE Llagostera, n'Oriol Alsina, té com a muller, ni més ni menys, a la presidenta del club, la Sra. Isabel Tarragó (càrrec al que accedí aquest passat estiu). No em vull ni imaginar al pobre míster a casa seva el dia que perden un partit estrepitosament! I em pregunto...: si mai el fes fora del club, també el faria fora de casa?
Ara bé, tal com va l'equip... no hi haurà necessitat.

Anònim ha dit...

Cullons kin cas mes curios el del matrimoni aket. Si jugem com disabte passat crec ke podem treure alguna cuseta positiva, igual ke el Barça ke tanbé traurem alguna cosa bona. Anims.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Llagostera-Vilafranca)
3) Un àrbitre propici per a puntuar... o no?

Si mirem els 9 precedents que ha xiulat al Vilafranca, se'n desprén que és un col·legiat amb el qual els equips visitants puntuen amb facilitat ja que el balanç és de 7 victòries forànies, 1 empat i només 1 victòria local. Ara bé, aquest any ha dirigit tres partits a 1a Catalana i en tots tres... victòria local!

Kimi ha dit...

Hola chaval, ya he visto que en el blogg del Espirall-Les Clotas pides paciencia con el entrenador cuando aquí pedías la destitucion de Issac hasta el punto de presionar lanzando un falso rumor de un ultimatum.
De todos modos me alegra ver que has aprendido que lo mejor es confianza y que no quieras cargarte a Profitos por ser del Atletic Vilaafranca.
Y el sábado vereis como el equipo se desenvuelve ante un equipo que juega y deja jugar al futbol y sin renunciar a nada.

La prèvia ha dit...

Hola juanmi, si trobes en el blog algun paràgraf on jo hagi demanat la destitució del tècnic Isaac Fernández només cal que facis un Ctrl+C i Ctrl+V i ho poses aquí. És més, si repasses amb deteniment, veuràs que a banda d'exculpar els jugadors també vaig eximir de culpa al míster ja que la plantilla no l'havia fet ell sinó el Director Tècnic. Per tant, abans de dir segons què informate'n bé.
Sobre el "fals ultimàtum" que esmentes, tampoc va sortir d'aquí el blog. Sinó que tot ve d'una "suposada" trucada d'algú de dins del club a la tertúlia del programa Esports 21 i ells ho fan públic per antena. Jo el que faig només és traslladar la notícia al blog.
D'altra banda, me n'alegro i felicito a qui va prendre la decisió de mantenir a l'Isaac Fernández en el seu càrrec ja que el temps (de moment...) li ha donat la raó.
De ben segur que el Vilafranca farà un bon partit demà perquè ve d'una bona dinàmica però cal pensar que, tot i les tres derrotes consecutives, el Llagostera no deixa de ser un dels clars aspirants a pujar i té una plantilla feta a cop de talonari. Per tant, tornar sense res positiu entraria dins de la lògica.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Llagostera-Vilafranca)
4) 13 jornades com a líder

De les quinze jornades que portem disputades, només en dues l'equip gironí no ha ocupat el primer lloc a la classficació. Fou en la primera jornada, on malgrat guanyar al Tàrrega (2-1) aquest honor va recaure en el Benavent gràcies a la major diferència de gols, i la darrera, precisament, després de la derrota (3-2) a Benavent.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Llagostera-Vilafranca)
5) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Llagostera-Vilafranca són:
1 = 88 %
X = 8 %
2 = 4 %