diumenge, 15 de març del 2009

Autopista cap a la salvació

CF Martorell 1 - FC Vilafranca 2
Bé,... ja queda menys. En acabar el partit, i amb la victòria a la butxaca, el President deia que sumant 6 punts més la salvació serà un fet. Altres (concretament un membre del cos tècnic) insinuaven que fins i tot 4 podrien ser suficients. Jo, aniria més enllà i dubto que tant Morell com Manresa (actualment a 14 punts del degà penedesenc) siguin capaços de sumar, en els 10 partits que queden de Lliga, la meïtat dels punts en joc i superar-nos en la taula. Pero bé, sigui com sigui, el fet és que el triomf d'avui és d'aquells que, tot i no fer un bon partit, són quasi obligatoris vist el baix nivell del rival i el lloc que ocupa a la taula.

Tot indica que el "míster" ha tornat a optar per la solució que ja va emprar per sortir d'aquella primera mala ratxa a base de seriositat defensiva (amb un Moral que ha estat una barrera infranquejable), consistència al mig del camp i aprofitar les ocasions (poques) que es disposin a dalt. I de fet a Masnou es va empatar tot i la cacera arbitral a la que va ser sotmés l'equip que acabà amb deu homes, el Castelldefels va marcar en la seva única i afortunada ocasió de xut llunyà i avui la porteria de Ródenas i Serrano no s'ha vist inquietada a excepció de la jugada del dubtós penal comés per aquest últim.
Si aquest és el camí, tot i que no sigui el que més ens agradi, doncs endavant. Això sí, quan es tingui la permanència assegurada, a manca de poques jornades, seria bo que els fidels que seguim l'equip puguem disfrutar una mica més amb el futbol del nostre "Vila".

Gran Reserva: El debut amb el primer equip del juvenil de la Fundació en Roger Marí (16 anys, 10 mesos i 13 dies) qui ha mostrat bones maneres, no s'ha arrugat i fins i tot ha gaudit d'una ocasió per a marcar en una rematada de cap.

Vi picat: Les seqüeles que ha deixat el partit, en forma de lesions (Ródenas, Jesús i Condis), poden esdevenir massa peatge de cara a properes jornades ja que la plantilla no va gaire sobrada d'efectius.

El futbol és així: "Stoitchkov tiene un turbo doble en el culo" (Ulrich Borowka, 1962, ex-futbolista alemany del Werder Bremen).
El mateix podem dir d'Àlvar. Va amb una marxa més que la resta de companys i és l'únic jugador de l'equip capaç de desbordar als contraris marxant per velocitat.

36 comentaris:

La prèvia ha dit...

CF Martorell: Robert, Jose, Torreguitart, Iván, Adolfo, Camprubí, Carballo (Enric), Isma, Andrés (Raúl), Juan i Ignacio.
FC Vilafranca: Ródenas (Serrano), Bello, Condis, Raventós, Moral, Pere Costa, Folch (Roger), Pere Roca, Palote, Jesús (Talla) i Àlvar.
Gols: 0-1 Raventós (min. 10), 1-1 Camprubí (p) (min. 57) i 1-2 Àlvar (min. 81).
Àrbitre: Zardaín López (Barcelona).
TG: Robert i Andrés; Condis, Raventós, Moral, Pere Costa, Pere Roca, Àlvar i Isaac Fernández (entrenador).
TV: Isma.

Anònim ha dit...

se ta escapat una dada, a les targetes grogues falta la de serrano per el penal inexistent no?

josep sauleda ha dit...

Jo tampoc tinc anotada cap targeta a Toni Serrano. Pot ser com que el penal tant sols el va veure l'assistent i la mateixa Anna Zardain va quedar tant parada, es va oblidar o no va considerar que era tarjeta. Per ami era mes falta del davanter que no pas penal, però mira, t'en mengen un la setmana anterior, n'assenyalen un que no era aquesta i anar fent i convivint amb el baix nivell dels assistents.

josep sauleda ha dit...

Doncs, Anonim tens raó, he contrastat opinions de gent que va veure el partit i m'han confirmat que efectivament Toni Serrano va veura la groga i que els jugadors locals demanaven la vermella. Pot ser sopres per l'extranya decisió de l'assistent que desde 20 metres assenyala penal, quan la col.legiada a uns 10 metres no el va veure.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Molt jove aquest noi de la Fundació, què és Juvenil o Cadet? Podria ser que fos el jugador més jove en debutar amb el Vilafranca?
Ja sabeu que hi ha algú que acaba de saltar de la seva cadira?

Anònim ha dit...

doncs si salten de la cadira, espero que no es facin mal, xddd

SERRANO TITULAR, SERRANO TITULAR!!!!!

javindreu ha dit...

Per lo que resta de temporada i amb la permanència quasi assegurada, s'hauria de mirar de jugar algo més a futbol i anar donant minuts a jugadors que es puguin anar curtint cara a pròximes temporades.No us sembla així?

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, doncs jo tampoc vaig veure la targeta groga del Toni Serrano. De totes maneres, l'apuntarem de cara a l'estadística.
Per cert vil4fr4nqu1, dues coses. Respecte a si en Roger Marí és el debutant més jove de la història del club et diré que no. Sergio Mesa ho va fer, de la mà de Lluís Aloy en un Sant Cugat Esport-Vilafranca, amb 16 anys, 8 mesos i 2 dies.
I comentar-te també que referent al que preguntaves fa uns dies sobre si podia ser que en Joan Sayol sortís per televisió amb en Patxi López en plenes eleccions basques, ahir el propi Sayol, al camp del Martorell, m'ho va corroborar. Tens bon ull!
javindreu, no sé si has escoltat el programa d'Esports 21 però això mateix que dius és el que hem comentat (amb en Sergi Condis convidat) que seria interessant de cara a final de temporada.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Poble Sec)
1) Tenen fama de durs...

... Però no ho són tant! Si mirem números, veurem que els han ensenyat 92 TG (per 129 al Vilafranca) i 9 TV (per 11 al degà penedesenc). A més, d'aquestes nou expulsions, sis van ser en un mateix partit (al camp de l'Olesa).
Amb això no vull dir que diumenge no presentin batalla, tot el contrari, ja que serà un rival molt complicat per la delicada situació que viuen a la classificació.

Kimi ha dit...

¿Donde estan los que decían que no se salvaría la categoría?
Amigos, yo he guardado silencio y el tiempo ha hablado. ¿Se trabaja bien o no en la Fundación?

La prèvia ha dit...

Sí, juanmi, sí,...

L'APUNT (Vilafranca-Poble Sec)
2) A trencar la ratxa de derrotes

Els 3 últims partits del Vilafranca al Municipal (Tàrrega, Vilassar Mar i Castelldefels) han acabat amb derrota. Aquest fet no succeía des de la Temp. 02/03 (1a Catalana).
Els pitjors registres de derrotes seguides a casa en tota la història del club són: 4 a les Temporades 69/70 i 88/89 (3a Divisió) i 5 a la Temporada 53/54 (1a Regional).

Anònim ha dit...

eso juanmi... donde estan los q se quejaban d q bajariamos, y d la mala gestion deportiva. Haciendo la misma base d la fundacion hemos aconseguido mantener la categoria sin tantos problemas como nos imaginabams.

Anònim ha dit...

Deunidó amb aquest arbitratge igualadí,amb ell encara no coneixem ni la victòria ni l´empat, sempre derrotes(3),això es per remarcar!!!.
Que tal ho va fer la noia la setmana passada?

Anònim ha dit...

El canvi de porter a Martorell pq. va ser?
Qui jugarà aquest diumenge a la porteria vilafranquina?

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Juanmi" no entenc la teva pregunta. Nosaltres hem estat aquí, ets tu que t'has amagat durant molt de temps, i el "Zohan" ha esperat fins avui per entrar.
Està clar que a la Fundació també s'ensenya a treure pit.

La prèvia ha dit...

Hola terra, doncs sí, aquest àrbitre ens espera el proper diumenge... En l'apunt que tinc pensat penjar avui ampliaré més la informació. Referent a la col·legiada que ens xiulà a Martorell, he de dir que l'Anna Zardaín va fer un molt bon arbitratge i només va "mig badar" en el penal que ens va assenyalar a instàncies d'un dels seus assistents. Però en línies generals es va veure que seguia un criteri igual per ambdós equips (que és del que es tracta).
Pel que fa a la lesió de Ródenas, se la va fer en l'escalfament previ al partit en topar involuntàriament amb un company. Va aguantar els primers 45 minuts i al descans va sortir el Toni Serrano. Qui jugarà diumenge? No ho se. Algú que segueixi els entrenaments de la setmana ens pot dir com evoluciona el Ródenas?
I per acabar, comparteixo el que dius vil4fr4nqu1, si algú només surt a reclamar mèrits i quan les coses van bé és en juanmi. Els altres estem al peu del canó plogui, nevi o faci vent. I si s'han de dir les coses tal com són es continuaran dient. I si l'objectiu era salvar la categoria, i així ocorre (a excepció d'un gran daltabaix), s'haurà de felicitar als responsables que porten les directrius esportives del club.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Poble Sec)
3) Per no perdre el costum...

... Parlem de l'àrbitre! Aquesta setmana li toca el torn al Sr. Sales Font (Igualada).
Els tres precedents amb el degà penedesenc es van saldar amb derrota vilafranquina i en cada partit ens va expulsar un jugador (Jarabo, Óscar Sánchez i Álex Ortiz).
Aquesta temporada du una mitjana de targetes per partit altament considerable: 8,28 grogues i 2,14 vermelles.

Anònim ha dit...

Vau llegir el dimarts al suplement d´un diari esportiu el (futbolcat)que un arbitre de 1 catalana que feia maratons i diferents tipus de curses? l´hem tingut mai aquest noi? i quin bagatge tenim amb ell?

La prèvia ha dit...

Hola terra, no ho vaig llegir (de fet, és que no compro l'SPORT). Si em dius de quin àrbitre es tracta te'n faré "cinc cèntims".

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Poble Sec)
4) 286 minuts sense encaixar gol a fora

No és una xifra rècord però és curiosa perquè el Poble Sec, després de rebre gol consecutivament en els 11 primers partits de lliga jugats com a visitant, ara n'ha encadenat 3 sense rebre'n cap.
L'última vegada que va veure foradadada la seva porteria lluny del seu camp va ser el 25 de gener al camp del San Cristóbal (3-1) amb el tercer gol terrassenc.

josep sauleda ha dit...

He mirat les anotacions que tinc de Sales Font i veig que és un col.legiat que ara deu tenir 21 anys. El 1-3 ambel Vilassar va ser mes culpa de les errades del lateral Isidro que no pas de l'arbitre i veig queles expulsions son per dues grogues. Als comentaris llegeixo que vaig posar "be en general i errades dels assistents" (vaja, com sempre). Caldrà veure davant el Poble Sec quina serà l'actitud del col.legiat i del Vilafranca.M'agradaria un 2-0 a la primera part per veure debutar gent jove a la segona.

La prèvia ha dit...

Collons! (amb perdó) I a mi també m'agradaria!!

L'APUNT (Vilafranca-Poble Sec)
5) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Poble Sec són:
1 = 58%
X = 29%
2 = 13%

vil4fr4nqu1 ha dit...

On esteu "Juanmi", "Zohan" i tants d'altres de la "Fundació" que us queixeu quan els mitjans locals i al blog li diuen ATLÈTIC VILAFRANCA?
Avui per anar a jugar al Camp del Barça, us heu posat la samarreta groga amb l'escut de l'ATLÈTIC VILAFRANCA! Quina vergonya!!! Que no hi ha prou diners per comprar una segona samarreta? De qui ha sigut la brillant idea???
Feu una queixa a BarçaTV perquè el locutor està dient tota l'estona ATLÈTIC VILAFRANCA!!!
Després d'aconseguir la dimissió del Marcelino, el meu proper objectiu és: Ruptura amb la Fundació i futbol base propi JA!

Anònim ha dit...

Doncs aqui estic "vil4fr4nqu1", primer jo personalmnt tb li dic Atletic Vilafranca, pq crec q fundacio no es cap nom d'un equip, o a cas li diu Futbol Club, en comptes d Vilafranca? I si més no fundacio porta pocs anys funcionan i tota la gent q ja estava a l'atletic li seguira dient aixi, menys la gent q comensa dsd ben petit q suposo q ja li comensara dir Fundacio.
Segon, sino entens o ets una mica daltonic, pq no es pot anar amb la samarreta vermella a jugar contra el Barça pq porten mitja samarreta vermella, igual q quan ells van venir tb es van posar la groga pensa lu q vulguis. A part et penses q hi havien prous diners com per comprar als 20 i picu equips q hi han a la fundacio una segona equipacio nova? Ja es van tenir problemes per poder comprar unes noves Vermelles com per haver d comprarne 20 equipacions noves grogues.

Abans d parlar estaria be q pensesis una estona pq les coses q dius nomes amb pensarles una mica es evident el q pasa. Amb quina samarreta volies anar a jugar a Sant joan despí? Com vols q li diguin, Fundacio? I la gent pensara fundacio d'on?

Aix... el seguent en dimitir hauries d ser tu d'aquet forum.

vil4fr4nqu1 ha dit...

Molt bé "Zohan" així m'agrada, que diguis les coses pel seu nom. Jo també crec que és Atlètic Vilafranca, i el canvi de nom i la seva submissió (o intromissió) al FC Vilafranca era un mer tràmit per a no acabar desapareixent, però des d'aquí alguns s'entestaven a negar-ho.
També hagués estat bé per a no confondre's amb la samarreta del Barça lluïr la del FC Vilafranca que aquest sí que és un club amb història i que encara existeix i també tenia un Futbol Base abans, no creus? I si voleu aprofitar les samarretes no costa tant cosir-hi un escut nou!!
A més, el que dius de Fundació, d'on? El Vilafranca durant molts anys s'ha enfrontat a la Fundació Esportiva Figueres, i mai havia passat pel cap de dir-li Figueres, per molt que fos un filial!

javindreu ha dit...

Estic d'acord amb tu vil4fr4nqu1, no m'ha agradat mai que ens quedéssim sense futbol base ni mai m'ha agradat l'Atlètic Vilafranca, emmascarat en l'actual Fundació.

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, no crec que calgui sorprendre's o escandalitzar-se tant. Això és una cosa de tots sabuda. Ja vaig dir un dia que era inevitable associar la Fundació amb l'Atlètic Vilafranca pel simple fet que totes o la gran majoria de les persones que estan al capdavant de l'entitat estaven vinculades a l'equip xiquilinero.
De totes maneres, el que comentes de la samarreta deu haver estat per motius de coincidència de colors com deia zohan ja que, si no m'erro, la segona equipació és blava i també es deuria confondre amb la del Barça.
Zohan, si formes part de la Fundació, hauries de mirar d'intentar anomenar-la així (com jo faig) perquè a la FCF figura com a FE At. Vilafranca. Per tant, entre nosaltres és més normal que parlem de Fundació que no pas d'Atlètic Vilafranca (que és un club desaparegut). Els comentaristes de fora que l'anomenin com vulguin però des d'aquí (mitjans inclosos) s'hauria de dir Fundació.
Veig que s'ha perdut 6-0. Per als que no hagueu pogut veure el partit en directe aquest matí, demà el repeteixen a les 15:00 h. per Barça TV segons posa al web del FC Barcelona.
Javindreu, a mi també em dol que no tingui el FC Vilafranca un Futbol Base propi o que la gent del Vilafranca de sempre no se senti identificada amb la Fundació. El problema és que la decisió d'entrar a formar part de la Fundació es va decidir d'una forma "irregular" en una Assemblea "dubtosa" i on en principi havien de formar part d'ella tots els equips de la vila i en el nom no hi figuraria cap d'ells. Però bé, això ja és aigua passada...

Anònim ha dit...

gracies pel resultat sera mol interesant dema mirar el partit ya saben el marcador

La prèvia ha dit...

Ho sento atletic vilafranca, mira-ho pel costat bo. Així no et quedes a casa i baixes al Municipal a animar al Vilafranca. Et sembla bé?

Anònim ha dit...

l´atletic ha guanyat oi? ah on estan els que diuen que no tenim un filial en futur?

La prèvia ha dit...

Hola atletic vilafranca, sí, la Fundació ha guanyat a Capellades (1-2). Però pensa una cosa: si abans pugen al primer equip gent del juvenil amb només 16 anys (Eric Via o Roger Marí) que jugadors de la Fundació és que quelcom no s'està fent bé.

Anònim ha dit...

I Pere Roca? No ve de la Fundació? I Touré, tampoc? I l'any passat, Sergi Admetlla?

Una cosa és que la plantilla del filial sigui curta, en part per acumulació de lesions i en part per l'ascens al primer equip de 2 jugadors molt important i l'altre que es digui que les coses no es fan bé perquè només pugen dos jugadors.

Crec que els juvenils també són de la Fundació, no? El que sí que és cert és que el salt de qualitat del filial es farà quan arribi la fornada de juvenils de primer i segon any, dues generacions amb molt bons jugadors (ascens a preferent amb el cadet i 5a posició a preferent)

l´avi del vila ha dit...

amigus dal bloc da pisus, dapués da mols dias auçén da busaltrus aki m´ataniu da nuebu. ma vach kadá ansarrat anum lababus dal astel y antod aket tems me limentad da karmelus daukaliptu que duya a la buchaka. sorkals monsos dels quatre ban dasatranká laporta damisió amún pal d´escova.

kesta diskumció que taniu no sarbeig pa res! un sarbidó va chugá amb tots dos ekipus dalabila y alsi té mol da cariñu. jarmants, dungueubus las paus gasols parfabort!

kina samána més dulenta! ma tenkan als putiferius dals bandrels y balbeys, m´atreuan fora el karidu escalda mar y cel es teva, ma posen al fransisku rumaní da prustitutu seu y a la yiga dals champiñons nus toka las aspirinas bayert del atra sr.rumaní-je.

La prèvia ha dit...

Hola l´avi del vila, benvingut de nou doncs, però intenti moderar algunes de les seves paraules.
Us deixo els resultats dels partits que s'han jugat fins ara (amb moltes sorpreses, per cert):
Llagostera 0 - Morell 0
Benavent 0 - San Cristóbal 1
Manresa 4 - Castelldefels 1
Montcada 0 - Marianao Poblet 1
Montañesa 1 - Peralada 1

Anònim ha dit...

Hola, previa aixo q dius q pugen abans gent dl juvenil q dl filial es pq el filial estava en zona complicada i a sobre per culpa d lesions no van dl tot be d gent, pero et puc asegurar q han demanat gent varies setmanes... i com el juvenil ja esta en bona posicio doncs per jugar les segones parts s'emporten gent dl juvenil.
Informeu-vos abans...

La prèvia ha dit...

Hola steven, ho entenc, eh. Però el que em venia a referir és que el més normal haguès estat que els juvenils anessin amb la Fundació i els de la Fundació pugessin al primer equip. A no ser de casos excepcionals de nois que als 16 anys són "fores de sèrie" i poden donar el salt qualitatiu a 1a Catalana sense notar-lo (com els casos d'Atsarà o Mesa en el seu dia, per exemple).
Per cert, la sortida dels dos "nens" han revolucionat l'equip, ha engrescat la graderia i ha canviat el trist panorama de la primera part.