diumenge, 29 de març del 2009

Tot mirant cap enrere

CP San Cristóbal 0 - FC Vilafranca 0
Amb tot finiquitat, sense angoixes per baixar ni aspiracions d'assolir l'ascens, sembla que el queda de Lliga serà un banc de proves de cara a veure si els prometedors joves de la pedrera que pugen amb força poden tenir un lloc al primer equip en el futur. Si les darreres jornades havíen debutat Via i Roger, avui li ha tocat a Duran que, sortint de titular al lateral dret, ho ha fet força bé i no ha acusat els nervis propis de l'edat.

El fet que, de l'onze inicial que ha saltat a Ca n'Anglada, més de la meïtat (sis) fossin jugadors formats a la pedrera ens agrada a tots i obre un raig de llum per a que un pensi que tenir un equip de casa i amb garanties per a 1a Catalana pot ser possible. Però malgrat això, voldria exposar certes qüestions a debatre.
Què els deu passar pel cap als jugadors de la Fundació que veuen com abans debuten els juvenils que ells? I vaig més lluny. Pensem que tots o la majoria d'aquests jugadors són de primer any. És a dir, que els queden dos anys més de juvenils. Per tant, si arriben a ser vàlids el que, en teoria hauria de ser una gran notícia, podria esdevenir un "problema". M'explico: on jugaran aquests nois l'any vinent? El més normal (entenc jo), seria que continuessin la seva formació i alternessin les convocatòries amb el primer equip. Perquè la possible opció de pujar-los al 2a Regional (vistos els precedents...) la descartaria ja que sembla que la categoria no ajuda gaire.
Ah, posats a mirar enrere, i com ja vaig dir un dia: si algú té qualitats i condicions per passar al primer equip directament (tingui l'edat que tingui) que ho faci. I confíem en ell i tinguem paciència. Segur que quan César Rueda va fer debutar en Raimon Cervera (1969), Francesc Ricart a en "Parxi" Atsarà (1986) o Lluís Aloy a Sergio Mesa (1995) (tots ells a promptes edats) més d'un es deuria posar les mans al cap...

Gran Reserva: Per no perdre el costum, el debutant de torn. Es tracta de Marc Duran (16 anys i 4 mesos) que, dins de la mitjania mostrada per l'equip, ha estat de lo milloret junt amb el veterà Moral. A aquest pas, tindré aquesta secció feta d'aquí a final de temporada.

Vi picat: La mala educació d'una afeccionada local que teníem al costat que s'ha passat el partit cridant, protestant, insultant l'àrbitre i provocant els nostres jugadors. A la mitja part, me n'he anat a l'altra banda del camp i tot solucionat.

El futbol és així: "Mi lema siempre fue: si empatas, que no sea 0-0, sino 3-3 o 4-4, pero nunca un 0-0. Eso no tiene gracia" (Edson Arantes Do Nascimento "Pelé", 1940, ex-futbolista brasiler).
Quanta raó... I quin avorriment aquest matí...

24 comentaris:

La prèvia ha dit...

CP San Cristóbal: Cuevas, Chapi, David Martínez, Lobo, Álex Ros, Juan Jesús, Peque, Ferraro, Dame (Cárdenas), Dani Domínguez (Álex Giner) i Jesús (Marc).
FC Vilafranca: Ródenas, Duran, Rafita, Raventós, Moral, Pere Roca, Pere Costa, Folch (Talla), Palote, Àlvar (Corbi) i Condis (Dani Gómez).
Gols: -.
Àrbitre: Barceló Roca (Girona).
TG: Juan Jesús i Dame; Moral, Pere Roca (2), Pere Costa, Folch, Palote i Isaac Fernández (entrenador).
TV: Pere Roca.

Jr7 ha dit...

Com ha sigut l'expulsio del Pere roca?

La prèvia ha dit...

Per començar, injusta totalment. La primera targeta groga ha estat clara per agafar un contrari al mig del camp quan l'havia depassat. I la segona, al minut 80, molt rigurosa ja que crec que a més l'àrbitre es confon de jugador perquè l'empenta (si és que era falta...) no l'ha fet el Pere Roca.

l´avi del vila ha dit...

EL CHICO QUE DEBUTO HOY SERA UN GRAN JUGADOR. NUNCA ANTES HABIA EXISTIDO UN NIVEL TAN BUENO EN UN JUVENIL. ES LA BASE DEL FUTURO DE UN VILAFRANCA EN TERCERA DIVISION. TIEMPO AL TIEMPO. Y MUCHO MERITO ES DE ALEX SANS Y SUS AYUDANTES.
AHORA HAY QUE BUSCAR UN BUEN ENTRENADOR PARA EL PRIMER EQUIPO. EN CASA HAY GENTE MUY APTA Y BIEN PREPARADA.

agapito ha dit...

a los d la Fundacio ya les va bien ke no les convoken para el primer ekipo asi pueden salir de marcha, asi van de mal. El sabado bi a 2 de la Fundacio en el On, no voy a dar nombres

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" un altre cop et repeteixes amb l'àrbitre.
Em sembla molt bé que vagin debutant juvenils, al menys ara tenim gent de casa, però em preocupa que els puguin fer creure que tindran un lloc en el primer equip i l'any que ve quan ens tornem a disputar la permanència o l'ascens, en funció de l'objectiu que tingui el president, els deixin de banda i s'acabin desmotivant, a més, cada setmana surt un de nou i sembla més que sigui un sorteig, que a cada dia li toca a un, que no un mèrit del jugador i devalua l'honor que suposa debutar amb el primer equip.
Ara ja és hora de planificar la temporada vinent, buscar reforços que donin garanties, eliminar els que no comptin per l'entrenador i donar constància a aquests joves.
Veig que l'entrenador no agrada al sector de la Fundació, ja volen col·locar-nos algun dels seus, qui serà? El que es proposen ho aconsegueixen.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Tortosa)
1) Gols assegurats al Municipal

Tot i que els partits com a local del Vilafranca no siguin sinònim d'espectacle (en quant a joc es refereix), en el que portem de temporada no s'ha registrat encara cap 0-0. Per trobar el darrer marcador sense gols, en partit de lliga, hem d'anar fins el 2 de març de 2008 en un FC Vilafranca - FE Figueres (és a dir, fa més d'un any).

La prèvia ha dit...

Hola ki-ki-ri-ki, suposo que deus ser molt jove perque jo recordo, a finals del 80 i principis dels 90, una gran fornada de juvenils (fusió del Vilafranca i de l'Atlètic) que van jugar a Preferent realitzant un gran paper. No sé si et sonen noms com Sadurní, Cano, Adán, Casan, Miret, Óscar López (e.p.d), Besolí, Montfort, Besalduch, Troyano,... i altres que posteriorment van marcar època en el primer equip.
I sobre l'entrenador del primer equip, això va a gustos. Se'l va fitxar per a que mantingués la categoria i, excepte catàstrofe, s'assolirà. Per tant, no es pot dir res.
A veure, agapito, estem parlant de 2a Regional i la Fundació no jugava fins a les 5 de la tarda. Comprensible? No ho sé, però entendràs que l'exigència no és la mateixa que si haguessin hagut d'anar amb el primer equip.
I vil4fr4nqu1, el que comentes és més o menys el que hem parlat a Esports 21. De totes maneres, aquestes reflexions que fas (i que exposava jo també al blog) les hauria de contestar el màxim responsable esportiu de la Fundació. Mirarem que en Juantxo San Miguel pugui estar dilluns vinent al programa per a profunditzar més en aquests temes.

agapito ha dit...

lo ves como me das la razon, juegan en el filial porke asi pueden salir. Como no tienen ambicion se van a podrir en el 2ª regional. Hoy ya sale Duran en el 11 ideal del SPORT, veis como se está trabajando bien en la Fundacio

tu conciencia ha dit...

agapito no te metas en q donde sale cada uno por la noche. Cada uno sale donde le da la gana y hasta la hora q le da la gana, si despues rinde. La Fundacio jugaba domingo a las 5 d la tarde. Te puedo decir q hay jugadores q se estan asta las 4 o 5 en el arcs y al dia siguiente tienen partido por la mañana de otros equipos comarcales, ya sabreis sobre quienes hablo.

La prèvia ha dit...

Hola agapito, és veritat que Marc Duran va fer un bon partit al camp del San Cristóbal, però això dels onzes ideals de la setmana als diaris esportius és merament anecdòtic i sovint sense gaire sentit. Per exemple, a Mundo Deportivo hi posen a Rafita i en la meva modesta opinió no va fer un gran partit diumenge passat.
El company Sauleda, que estava amb mi, que n'opina?

L'APUNT (Vilafranca-Tortosa)
2) Camí del rècord?

Fins a 30 jugadors ja ha aliniat el "míster" Isaac Fernández en el que portem de temporada. Veient el degoteig de jugadors de la pedrera que poden tenir oportunitats d'aquí a final de lliga, no seria descartable el fet que es pugués superar la xifra màxima de jugadors utilitzats en una temporada que és de 33 (Temporades 1998/99, 2002/03 i 2007/08).

terra ha dit...

Crec que vas errat prèvia, el diari esportiu Mundo deportivo destacava en l´onze ideal de la setmana el jugador vilafranquí Rafa, al meu entendre Rafa Moral.

josep sauleda ha dit...

D'això de les puntuacions, jo n'he viscut de tots colors. Tinguem en compte que el que puntua es fixa amb els de casa i si veu algun bon detall amb els de fora ja te una excusa per donar puntuació alta. Estic convençut que el company de premsa de Terrassa va veure alguna cosa bona a Pere Duran i a Rafa ( entenc que el veterà es Moral i Rafita és Rafa)i els va donar bona nota. Estic d'acord amb la previa que Rafita va fer un partit "normalet", millor que l'anterior a casa però no és el bon Rafita que coneixem. Es cert que els dos millors del Vilafranca van ser Pere Duran, Moral i també van jugar bé Raventos, Condis, Pere Roca...
Es complicat donar punts a l'equip visitant, ja que et fixes més amb els de casa.

La prèvia ha dit...

No, terra, no. A les aliniacions oficials (i el dilluns a Mundo Deportivo també) posava ben clar Rafa amb el 3 i Moral amb el 5. Que el millor del partit va ser Moral? Evidentment! Però el cronista d'allà va creure que Rafita havia fet millor partit. Són punts de vista.
En general, tota la línia defensiva va estar bé.

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Tortosa)
3) Segons temps més fructífers

Ambdós equips tenen millors números, en quant a gols es refereix, a les segones parts que a les primeres. De fet, doblen els seus registres golejadors (24 per 12 del Vilafranca i 25 per 12 del Tortosa):
Minut 01-15' --> Gols 01 - 07 (Vilafranca - Tortosa)
Minut 16-30' --> Gols 04 - 01
Minut 31-45' --> Gols 07 - 04
----------------------------------
Minut 46-60' --> Gols 09 - 09
Minut 61-75' --> Gols 04 - 10
Minut 76-90' --> Gols 11 - 06

La prèvia ha dit...

L'APUNT (Vilafranca-Tortosa)
4) Una mica d'història

A banda dels 18 enfrontaments en lliga, hi ha un precedent a la Temporada 1988/89 en Copa Generalitat.
A primera ronda, es van enfrontar Vilafranca, Tortosa i Reus en un triangular amb seu al Municipal vilafranquí els dies 26, 27 i 30 d'agost. El primer d'aquests tres partits va acabar amb victòria del degà penedesenc (4-0) sobre el conjunt tortosí. Els gols van ser obra de Enrique, Ruipérez (p), Óscar i Esteve.
Reus (com a campió) i Vilafranca (com a millor segon de tots els grups) van passar a la següent eliminatòria.

Anònim ha dit...

Bones,
Algú em pot donar alguna dada d'un jugador que va ser capità del Vilafranca i que ara deu tenir uns 70 anys? Es deia Valero.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, pel que dius et deus referir a un jugador que va estar a la disciplina vilafranquina a finals de la dècada dels 50 i principis dels 60.
El seu nom complert és Lluís Valero Porcar i ocupava la demarcació de davanter. Arribà al Vilafranca la Temporada 58/59 i a la temporada següent ja ostentà la capitania de l'equip substituïnt a Noya (que fitxà per l'Espanyol). Va romandre al degà penedesenc fins la Temporada 62/63. Com a dada curiosa, esmentar que en el transcurs de l'any 1960 va ser sancionat amb 25 pessetes a rel d'uns incidents en el partit Vilafranca-Balaguer (0-1).
Et deixo un petit resum de les 5 temporades que va estar al club:
Temp. 58/59 (1a Regional - 5è Class. - 50 punts)
Aliniació habitual: Guiu, Vert, Calvet, Álvaro, Codinach, Avellaneda, Valero, Sendra, Noya, Gómez i "Rius".
Temp. 59/60 (1a Regional - 18è Class. - 35 punts)
Aliniació habitual: Guiu, Vert, Vila, González, Girona, Martínez, Cid, Valero, Sendra, Canas i "Rius".
Temp. 60/61 (1a Regional - 10è Class. - 41 punts)
Aliniació habitual: Sánchez, "Rius", Parera, Martínez, Sánchez II, Galiñà, Altadill, Valero, López, Coll i Catasús.
Temp. 61/62 (1a Regional - 1r Class. - 50 punts)
Aliniació habitual: Via, "Rius", Parera, Calvet, Martorell, Gómez, Martínez, Gutiérrez, Valero, Paredes, Catasús.
Temp. 62/63 (3a Divisio - 9è Class. - 29 punts)
Aliniació habitual: Gibert, Sánchez, Parera, Martínez, "Rius", Gutiérrez, Palau, Valero, Paredes, Gómez i Catasús.

Anònim ha dit...

no direu k aquets de la "Previa" no es un krac , nomes demanar i ells , contestan an pels i senyals...FELICITATS per la teva tasca DESINTERASADA

Anònim ha dit...

Moltíssimes gràcies, Prèvia

La prèvia ha dit...

De res, anònim.

L'APUNT (Vilafranca-Tortosa)
5) La travessa de FutbolCatalunya.com

Segons els internautes d'aquest portal, els pronòstics pel Vilafranca-Tortosa són:
1 = 64%
X = 28%
2 = 8%

vil4fr4nqu1 ha dit...

Tenin la permanència assegurada, podem arriscar una mica més, total acabem perdent igual!
I posats a provar jugadors, perquè no donar joc a Serrano? potser sigui el porter de l'any que ve!

Sequaç ha dit...

Per una vegada dius algu am sentit vil4fr4nqu1... podrien fer jugar toni q els partits q ha jugat ha demostrat q pot jugar perfectamnt.

javindreu ha dit...

I més quan no et jugues pràcticament res. Està clar que ara han de donar oportunitats a jugadors que no han jugat tant per tal que es facin una mica a la categoria.