diumenge, 5 de juliol del 2009

Com no, a l'escorxador

Demà, a les 20:00 h. (en primera convocatòria) i a les 20:30 h. (en segona), els socis del Vilafranca tenim cita amb l'habitual Assemblea General Ordinària. I sens dubte, sabent ja tots al que anem, la paraula "escorxador" defineix el lloc i la situació a la perfecció. Quina poca vergonya. No em cansaré de dir-ho... Haver de fer pagar al soci la mala gestió econòmica de la Junta Directiva...

A més a més, el que es diu i s'aprova allà no serveix per res! Després fan i desfan al seu antull. I si no, recordem el que es va dir en l'Assemblea de l'estiu passat (19/08/2008): "Es demana autorització a l'Assemblea per a, en cas que fos necessari, demanar un prèstec a mitja temporada sempre i quan no sobrepassi el 20% del pressupost d'aquest any (serien uns 40.000 € aproximadament). Aclaren que no està previst demanar-lo, tan sols en el cas que els espònsors no responguessin enguany tampoc. S'aprova per unanimitat".
Perquè no es demana el prèstec doncs? Sense aval, no hi ha prèstec. I el club no té res per avalar... Llavors serà que ningú està disposat a arriscar el seu capital en benefici del club. Respectem-ho, cadascú pot fer el que vulgui amb els seus diners (com em va dir ja el Pere no fa gaire).
Cal recordar però, que si l'import a sufragar és de 10.000 € (equivalent a una mensualitat completa de la plantilla), dividit per 160 socis, el resultant és un increment en el carnet de soci que podria rondar els 50-60 € (a sumar als 102 € de quota anual establerta). Doncs no. Ara corre la veu que la quantitat a abonar s'aproparia als 200 €. Deu ser que han fet números rodons comptant ja el gran nombre de socis que es donaran de baixa...
Tot el que pot ocòrrer és que molts socis passin de ser "carn de primera... catalana" a ser "carn de primera... regional" (sent l'Espirall-Les Clotes el més beneficiat amb tot aquest enrenou de la "derrama").

Gran Reserva: Es preveuen alguns canvis importants a la Junta Directiva i al seu funcionament de cara a la nova temporada. Ves per on, resultarà que si una cosa tenen al final serà paraula i compliran amb la seva promesa. Ja era hora, eh, ja era hora...

Vi picat: Que aquests canvis es produeixin "casualment" ara que l'economia del club no és la més pròspera. Davant d'aquest fet, haurem de fer servir aquella frase mítica que es cridava en l'evacuació del Titànic mentre s'enfonsava: "Les dones i els nens primer!!!".

23 comentaris:

Anònim ha dit...

los k estan colgaos en la foto sois los socios no? jejejeje buenisimo "previa". y el señor ese kien es?

Anònim ha dit...

daros d baja todos i k se vaya este presidente i a empezar d nuevo kn nuevas ideas

Sherlock ha dit...

BOn dia "La prèvia"

Que me'n pots dir d'un central que ha jugat al VIlafranca anomentat Franc? El cognom ara no em ve al cap.....

Sherlock ha dit...

Fran Ferrer! Ara m'ha vingut!
Jugava al juvenil de la DAMM oi?

Merci "La prèvia"

alvar ha dit...

Hola Eloi, et contesto jo.

Fran si es recupera de la operació al 100x100 es un central molt segur que sempre esta ben col.locat, pero la millor virtud que té es que li agrada sortir amb la pilota jugant desde derrera i no ho fa gens malament.
Per mi dels millors centrals de 1ª catalana aquest any malgrat la lesió que ha patit.

Per cert hem d´anar a celebrar la victoria de les 24 hores amb un sopar o algu.

Vale crack???

La prèvia ha dit...

Hola eloi, corroborar el que diu l'alvar d'en Fran. A més, com a persona, és un noi molt educat i correcte (d'aquells que no porta problemes a un vestuari). De tota manera, s'especulava que ho tenia mig fet (sinó tancat ja) amb l'Olesa. Ho dic perquè dedueixo que potser interessa al Vilanova també. Et deixo les seves dades:

Francesc Ferrer Vidal "FRAN"
14/03/88 - Vilanova i la Geltrú
Defensa
Trajectòria: EF Cubelles-CIDARF, CF Damm i FC Vilafranca
Estadístiques 07/08: 24 PJ / 6 TG - 0 TV / 1 gol
Estadístiques 08/09: 22 PJ / 9 TG - 1 TV / 0 gols

Hola alvar, has fitxat per algú ja? Què hi ha de cert en el rumor que circulava que fitxaries per l'Espirall-Les Clotes junt amb Palote?

Sherlock ha dit...

Interessa no... Segons el diari SPORT (i jo no tinc mes info) l'ha fitxat el Vilanova.
Però surt a l'SPORT d'avui. No en tinc més novetats i no se si realment ja ha firmat o no. A veure aquest vespre que diuen a les noticies de Canal Blau TV :D

Moltes gràcies per les vostres explicacions! Sou uns cracks!!
Alvar: Lo del sopar de les 24 hores... M'ho dius a mi??? Si es així no se a que et refereixes!! ejej Ara sopar amb vosaltres, quan vulgueu!!

Alvar ha dit...

Bones previa, vols saber la veritat doncs encara no tinc decidit el meu futur com a jugador de futbol, pero ara per ara no es el q mes hem preocupa. Ara la 1ª opció era quedar-me al Vilafranca pero vist el que ha passat i esta passant, com a opinó personal no estic d´acord amb la politica que s´esta seguint per aixó no vaig acceptar la oferta. Per altre banda agraïr a la gent del Vilafranca haber pogut jugat amb ells 1 temporada i esperar que el nou projecte sortir be.

Anònim ha dit...

franc ferrer va al vilanova

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, us passo un resum dels temes tractats en l'Assemblea d'aquest vespre per a que qui no hi heu pogut assistir esteu informats i pugueu opinar sobre ells.

A les 20:30 hores (en segona convocatòria) i amb 26 assistents (dels quals 23 eren socis) dóna inici l'Assemblea General Ordinària del FC Vilafranca a la Sala 4 de l'Escorxador de Vilafranca.

1.LECTURA ACTA ANTERIOR

2.INFORME ESPORTIU
El president comenta que el balanç esportiu de la temporada és dolent, que no han estat a l'alçada que esperaven i que no són uns resultats il·lusionants però gràcies encara que s'ha pogut mantindre la categoria. També argumenta que és molt trist que amb una ciutat amb gairebé 40.000 habitants el club tingui uns ingressos tan minsos.

De cara a la Temporada 2009/10, s'enumeren les incorporacions (la majoria provinents del Poble Sec junt amb l'entrenador Puchi) i que els entrenaments donaran inici el 10 d'agost de cara a començar la Lliga de 1a Catalana el 6 de setembre.
De moment, està previst jugar amistosos de pre-temporada amb Sant Pere Molanta, Santboià i Horta. Així com el tradicional partit de Festa Major que es disputarà el 30 d'agost i on el rival serà l'UE Valls.

3.ESTAT DE COMPTES
El responsable de l'àrea financera, en Jordi Pujol, considera que han fet una bona gestiò econòmica tot i les dificultats econòmiques i el fet de deixar a deure una mensualitat a la plantilla, ja que en altres clubs la situació és molt pitjor. (?)

*Temporada 2008/09
Ingressos: 182.425 €
Despeses: 193.370 €
El que fa un dèficit de 10.945 €

En ingressos, el percentatge d'impagaments de la publicitat estàtica és petit. En quotes de socis s'han ingressat un 20% menys del previst. I encara s'espera l'ajuda de l'Ajuntament, en forma d'espònsors, que reportarien uns ingressos de 30.000 €. En aquest aspecte, la Junta està molt decepcionada.
Pel que fa a les despeses, s'ha mirat de retallar en alguns àmbits com les primes per victòria a la plantilla (que es van deixar de pagar en el mes de gener), fer els darrers desplaçaments en cotxes particulars i prescindir del servei de seguretat de l'entrada al camp.

*Temporada 2009/10
Ingressos: 125.000 €
Despeses: 125.000 €
Destacar que en concepte de salaris de la primera plantilla està previst destinar-hi uns 80.000 € (incloent els desplaçaments).

continua...

La prèvia ha dit...

4.ACTUALITAT DEL CLUB
El fins ara sots-president Jordi Pujol presenta la seva dimissió argumentant motius personals. Explica que, en aquests anys a la Junta, ha intentat exercir les seves funcions el millor que ha pogut i que deixa el càrrec en mans de gent que pugui fer-ho millor que ell. En Pere Montserrat proposa fer-li una distinció en agraïment als serveis prestats.

Amb això, la Junta queda modificada de la següent manera:
Presdient: PERE MONTSERRAT MARCÉ
Sots-President (Àrea social): PERE MONTSERRAT LORENZO
Sots-President (Àrea esportiva): PEPE FOS MESEGUER
Sots-President (Àrea marketing i relacions públiques): VICENÇ UBERNI PARELLADA
Secretari: JOSEP MILÀ DURAN
Tresorer: JOAQUIM PASCUAL TUBAU
Vocals: JOAN AGUILAR i RAMON ROMEU

Sobre la famosa "derrama", la Junta ha decidit que el soci tindrà un tracte personalitzat un per un i rebrà la visita, a casa seva, d'una persona del club que valorarà la disposició i la quantitat a pagar mirant de no perjudicar en cap moment al soci.
La idea del club és, després d'aquesta enquesta personalitzada, veure el grau d'implicació del soci vilafranquí. (?)
Els preus dels carnets per a aquells que es donguin d'alta aquesta temporada serà:
100 € Abonat (donant dret a assistir a tots els partits del Vilafranca al Municipal)
200 € Soci (a banda de l'esmentat anteriorment, tindrà dret a vot també)
S'està mirant d'establir un conveni amb alguns comerços de la vila i la comarca per tal que el soci del Vilafranca tingui algun tipus d'avantatges o descomptes en aquests determinats establiments.

Es presenta la iniciativa de disposar cada quinze dies d'una plana en el setmanari "El 3 de Vuit" per a informar sobre tot allò relacionat amb el FC vilafranca i la seva àrea social i esportiva. L'encarregat de dur a terme aquesta secció, anomenada "EL VILAFRANCA INFORMA", serà el company Josep Sauleda.

Es proposa, com a cada Assemblea, jugar els partits a casa el diumenge pel matí. No tothom hi està d'acord però la Junta pren la potestat de decidir, segons convingui, aquest canvi o no. Un dels motius que s'argumenta és que si s'arriba a un acord amb VTV per a seguir retransmetent els partits tindrien més audiència en no haver futbol de Primera Divisió. En canvi, alguns socis opinen que la coincidència amb altres equips de la comarca (Molanta, Sant Pau Ordal, La Granada,...) restaria gent al Municipal.

5.PRECS I PREGUNTES
Diversos socis recriminen al President i mostren la seva disconformitat amb la "derrama" entenent que estan pagant una mala gestió econòmica de la Junta. Més encara quan el President va decidir pagar de la seva butxaca els dos darrers fitxatges (Ávila i Saddik) quan al mateix temps a la plantilla se li adeutaven dues mensualitats.
Un altre soci critica la manca d'un projecte esportiu sòlid argumentant que cada any es fitxen grans quantitats de jugadors que només han fet que venir a cobrar i a riure-se'n de tots.
Per acabar, un altre dels assistents li proposa al President que entre ells dos i vuit "mecenes" més es facin càrrec dels 10.000 € que suposen la "derrama" i així no emprenyar als socis. La proposta ha estat escoltada, poc valorada i caigut en "saco roto" (com se sol dir).

Anònim ha dit...

una pregunta previa venen molts jugadors del poble sec que van quedar a la lliga l'any passat¿? i una altre cosa m'han dit que van tindre que cambiar de camp i tornar a la satalia perque un camp tan gran com el de l'europa els i anava malament per la manera que te de jugar el puchi "pelotazo" ja que hi han molts espais. el vilafranka si li va malament que s'anirà a jugar al camp del costat de terra¿?

La prèvia ha dit...

Hola anònim, el Poble Sec va quedar classificat en 12a posició amb 47 punts (6 més que el Vilafranca).
És cert que van haver de tornar a La Satàlia, però el que va sortir en diversos mitjans és que va ser degut als irrisoris ingressos que tenien en concepte de taquilles al Nou Sardenya.

exjugador ha dit...

hola a todos,

solo comentar que me sabe mal que el vice se vaya, el unico tio con criterio de la entidad, que siempre nos trato con respeto y que nunca falto a su palabra! jordi, espero que nos veamos por ahi...

Anònim ha dit...

ei el van cambiar per els mals resultats tota la gent del futbol o sap

vil4fr4nqu1 ha dit...

He vist la notícia de l'Assamblea per la tele i abans han donat imatges de l'entrega de distincions de l'Ajuntament a entitats esportives de la vila. No hi havia ningú del Vilafranca ni de la Fundació! Això és senyal que no és fan bé les coses. Estava tothom allà: Espirall, Casal, Xamba, Stoichkov, Atletisme Vilafranca,...
El Jordi Pujol plega per motius personals o per no estar d'acord amb el Pere? Ha sigut un ninot fins a l'últim dia de mandat. "Prèvia" quina distinció li donaran? No ho dius.
Em sembla que aquest missatge del "exjugador" se l'ha escrit ell mateix. És patètic aquest senyor.

Anònim ha dit...

yo tambe soc un exjugador daquest any i jordi puyol a estat una gran persona i les poques vegades que ha parlat dintre el vestuari ha donat la cara i ens ha dit les coses tal i com son sense engañar a ningu per molt lletges que fossin, molta sort jordi

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, en la crònica de l'Assemblea que he penjat al blog m'he limitat a posar quasi literalment el que es va comentar allà. No hi ha ni valoracions personals, ni he tret coses ni n'he afegit de noves. Per tant, jo tampoc sé quina distinció li faran a en Jordi Pujol. Quan parli amb ell o amb el President ja els hi preguntaré, no pateixis.
Aprofito, ja que la gent ho comenta, per dir també que el tracte que he rebut d'ell ha estat exquisit i que sempre que se l'ha requerit ha donat la cara (a les bones i a les dolentes). Una altra cosa és la valoració que en puguem fer com a gestor del club (que per això va entrar a la Junta i era la seva feina dins d'ella).
A mi, personalment, que abandonés la "nau" quan el vent "no bufava a favor" (econòmicament parlant) m'ha decebut una mica. Ara bé, tothom és lliure de prendre les seves decisions i les respecto. Suposo que també haurà influït el fet que es va comprometre a dimitir en cas que el President fes una de les seves "montserratades" (p.e. el fitxatge de David Ávila).
I paraula, en Jordi Pujol en té!

També voldria exposar (ara sí, és opinió personal) que trobo exageradament car, sobretot en temps de crisi, els 200 € que val el carnet de soci per a aquells que ara es donin d'alta. Comparat amb altres clubs de 1a Catalana és una barbaritat:
Gramenet B 130 € (però inclou el primer equip a 2aB)
Sants 72 €
Montcada 70 € ...


Si anem més enllà, a 3a Divisió només n'hi ha un que valgui el mateix (Amposta). La resta, estan per sota:
Rapitenca 170 €
Europa 150 €
Hospitalet 145 €
Balaguer 140 €
Castelldefels 120 €
Prat 115 €
Reus 100 €
Palamós i Olesa 60 € ...


Destacar per damunt de tots el altres al Benavent. El preu de l'abonament és de 120 €. Però és que per 200 € te'n donen tres!!!! Sí, sí, tres!!!! Brutal!

Sherlock ha dit...

Si trobo una mica car els preus.
A Vilanova per exemple( l'any passat) valien 180€ a general i 220 € amb seient reservat a tribuna.
Tampoc es barat pèr això... els que has comentat "La prèvia" és el més car... Deu ser que els equips d'aquesta zona per portar gent competent, i haver de pagar peatges d'autopista han de recuperar la inversió :D

Salut!

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, ja es coneix el Calendari de 1a Catalana per a la Temporada 2009/10 després del sorteig efectuat aquest matí a la seu de la FCF.
En la primera jornada, a jugar-se el dia 6 de setembre, el Vilafranca s'enfrontarà a casa contra l'UE Miapuesta Vilajuïga. Aquest equip està sent notícia durant bona part de l'estiu ja que encara no té una seu determinada per a la propera temporada. Precisament, dilluns passat, sortia la següent notícia en els mitjans esportius catalans:

LA UE VILAJUÏGA PIDE UNA MORATORIA DE SIETE DIAS
La junta de accionistas del Miapuesta Vilajuïga, que se celebró en Barcelona, solicitó una moratoria de siete días a la Federación Catalana de Fútbol para acabar de decidir el futuro de la entidad, un aplazamiento que finaliza el 7 de julio.
Las opciones son tres y pasan porque el equipo continúe en la población gerundense de Vilajuïga, se trasade a otra localidad o, finalmente, hacerlo desaparecer.
El máximo accionista de la sociedad Enric Flix reconoce que "hay pocas opciones de seguir en Vilajuïga y ahora mismo de lo que estamos más cerca es de cerrar definitivamente".
Pese a todo no se descarta que el club viva su tercer traslado en tres años y hay indicios de que pudiera recalar en la localidad de Terrassa.

Itinerante desde 2006
Enric Flix aterrizó en el mundo del fútbol en junio de 2006 cuando se convirtió en el máximo accionista de la UE Figueres, club que se convirtió en UE Miapuesta Figueres. Un año más tarde, el 28 de junio de 2007, se aprobó el traslado a Castelldefels, convirtiéndose en la UE Miapuesta Castelldefels. Tras bajar a Tercera División, se llevó a cabo el segundo traslado consecutivo, hasta Vilajuïga, donde el equipo ha jugado esta temporada y ha acabado consumando su descenso a Primera Catalana.

La primera jornada ha deparat els següents emparellaments:

Vilafranca - Miapuesta Vilajuïga
Rubí - Banyoles
Mataró - Poble Sec
Montcada - Peralada
Montañesa - San Cristóbal
Marianao Poblet - Tàrrega
Guíxols - Vilassar Mar
Igualada - Sants
Gim. Iberiana - Masnou
Tortosa - Gramenet B


Podeu consultar la resta del calendari fent click aquí.
Ja us avanço que el "derbi" amb el Poble Sec (per allò del morbo) es disputarà al Municipal vilafranquí en la 3a Jornada de Lliga.

terra ha dit...

Vols dir prèvia que no té més numeros el Manresa que no pas el Vilajuïga en ser el nostre primer adversari en la primera jornada de lliga?

La prèvia ha dit...

Hola terra, doncs la veritat és que no ho sé. S'havia parlat que el Miapuesta podia anar a Cunit, els darrers dies s'especulava amb Terrassa per tal que l'equip egarenc tingués un filial (però tampoc estan per llançar coets ells...). El que és evident és que si desaparegués, l'equip amb més números per ocupar la seva plaça seria el Manresa (18è classificat la temporada passada). Ara bé, es dóna la circumstància que avui ja han sortit els calendaris de Regional Preferent on està enquadrat en el Grup I. I demà es sortejen els de 1a i 2a Regional. Pensa en l'enrenou que suposaria ara començar a moure equips d'una categoria a l'altra!

La prèvia ha dit...

ELS NOUS FITXATGES (IX)
Fernando Cantón Ángel "NANDO"
25 anys - Porter
Trajectòria: Cornellà, San Cristóbal, Novelda, Sabadell, Binéfar, Tàrrega, Gimnàstic, Damm Juv
Estadístiques 08/09: 7 PJ - 5 gols encaixats