diumenge, 19 de juliol del 2009

La 1a Catalana que ve (I)

Els rivals
Deixant de banda els conjunts que van certificar la permanència (Marianao Poblet, Masnou, Montañesa, Tàrrega, Vilassar Mar, Tortosa, Montcada, Poble Sec, Peralada, San Cristóbal, Guíxols i Igualada), el Vilafranca es trobarà amb set nous equips a la categoria: Mataró, MiApuesta i Banyoles (descendits de 3a Divisió) i Rubí, Gimnàstica Iberiana, Gramenet B i Sants (provinents de la Regional Preferent).

Mataró i Banyoles viuen moments de crisi econòmica, uns, i institucional, els altres. El club groc-i-negre ha estat condemnat a pagar 63.000 € a una desena de jugadors per una demanda d'impagament i planeja sobre ell el perill d'un embargament de bens o qualsevol tipus d’ingrés que pugui rebre en concepte de taquilles, publicitat,... Mentrestant, els de l'Estany estan pendents de la resolució del vot de censura al que ha estat sotmés el seu president per una part dels socis de l'entitat.
De la Gimnàstica Iberiana, podem dir que no en guardem gaire bon record ja que l'únic enfrontament a la història (Temp. 87/88) va estar marcat per la "encerrona" al seu camp on vam perdre per 5-0, en un partit marcat pels famosos llançaments d'ous al porter Romo i a l'expedició vilafranquina que acompanyava l'equip.
La Gramenet B, torna de nou a la "seva" categoria ja que és l'equip que més temporades (14) ha militat a 1a Catalana (només una per sobre del degà penedesenc).
Sants i Rubí voldran consolidar la categoria recuperada mantenint gran part del bloc que els va portar a assolir l'ascens.
I per acabar, menció apart per al cas del MiApuesta (primer rival del Vilafranca a la Lliga, no ho oblidem). Que a dia d'avui, no se sàpiga encara a on jugarà ni, tan sols, la seva continuïtat com a entitat o club esportiu és un fet lamentable per a aquest futbol català modest que tant ens agrada i estimem.

Gran Reserva: L'aparició de blogs sobre equips de la categoria que sovint milloren els webs oficials dels seus respectius clubs en contingut, disseny i actualització. A vegades, compta més l'amor per uns colors que la suposada professionalitat.

Vi picat: No he llegit als mitjans de comunicació cap notícia sobre el Poble Sec i possibles incorporacions o moviments de cara a muntar l'equip de la temporada vinent. Entre els que han vingut a parar a Vilafranca i els que han fitxat per altres equips, es veu que la desbandada ha estat general.

19 comentaris:

La prèvia ha dit...

Ja podeu participar en la nova enquesta del blog:
Quin paper tindrà la pedrera en el projecte de "Puchi"?

Resultats de l'enquesta anterior:
Quan hauria de jugar el Vilafranca els seus partits a casa?
Dissabte tarda = 5%
Diumenge matí = 61%
Diumenge tarda = 34%

basilica ha dit...

los q habeis votao q no tendran importancia no conoceis al mister. le encanta trabajar con gente joven. ya vereis........

SPEKTOR ha dit...

alvar seguro k jugaras en el espi el año que viene?

La prèvia ha dit...

Hola basilica, jo també crec que els "donarà bola" als juvenils de la Fundació (més que res perquè tenen un bon nivell alguns). A hores d'ara la plantilla és de 19-20 jugadors, que no és molt. I ja se sap que al llarg de la temporada hi ha lesions, sancions,... A més, dels jugadors que ha portat, perquè ja els coneix, las majoria no passen dels 21 anys (prova evident que confia en la gent jove).

alvar ha dit...

Bones, encara no tinc equip per el any vinent, tinc alguna oferta pero encara no se que faré.

Previa: Eric ( delanter) i Marc
(lateral) 2 grans jugadors per el Vilafranca, si tenen oportunitats clar.

Salutacions.

La prèvia ha dit...

Hola alvar, doncs a mi m'han dit (diferents persones i no és la primera vegada) que fitxaràs per l'Espirall-Les Clotes junt amb Palote i Navarro. Per a que vegis...
Tant Eric Via com Marc Duran em van demostrar amb els minuts que van tenir la temporada passada que són molt vàlids per a jugar amb el primer equip del Vilafranca. De titulars? Això ja no ho sé. Però que si es confia en ells i se'ls va incorporant poc a poc a l'equip en la seva justa mesura, amb el temps, seran grans jugadors. N'estic segur!

La prèvia ha dit...

ELS NOUS FITXATGES (XIV)
RUBÉN Sánchez Martos
21 anys - Davanter
Trajectòria: Poble Sec, Gramenet B, Sabadell (FB), Mercantil (FB), Cerdanyola Vallés (FB)
Estadístiques 08/09: 11 PJ - 1 gol

Josep Sauleda ha dit...

Avui dia 21 a les nou del vespre, m'han dit que al camp de futbol hi hauria els darrers fitxatges del Vila junt amb el "mister" de cara a ultimar la signatura i fer la foto amb l semarreta del Vila. M'he arribat al Municipal i el primer que he trobat ha estat Robert Palau, puntual a les nou era allà per fer la seva feina, Palau ve de Santa Coloma de Queralt i no ha tingut cap problema en ser puntual, però els de BCN, Puchi, acompanyat de Tito Caballero, Elvis Coca i Hamza Cheikh han arribat prop de les deu per un problema a la carretera. Els tres jugadors han fet la fotografia de rigor i han signat el contracte. Mentrestant anava sentint anecdotes. Com per exemple que Elvis havia jugat a les ordres del sel.leccionador català Palau, crec que de cadet i precisament quan Montserrat com a vice president de la catalana, era responsable del futbol base Català. Tito Caballero, comentava que en aquest camp, Capilla li va fer un trau a la cara i que va haver d'anar a l'hospital i el marroqui Hamza, de 21 anys i casat, deia que és respectuos amb el ramadà que celebren els de la seva religió pel setembre. Tots ells sel's veia molt trempats, era com si es coneguessin de sempre i explicaven moltes anecdotes. Mentrestant Puchi rebia trucades de jugadors que s'oferian per venir. Després de penjar el movil deia que li havia trucat un que no coneixia de res que diu que és molt bo i que vindrà el dia 10 d'agost a provar. Abans de penjar li va dir el jugador a Puchi que vindria amb un amic seu que també es molt bo. Puchi al.lucinava i deia , " Bueno, el dia 10 seremos 40 o mas i ya veremos que hacemos...

Josep Sauleda ha dit...

Previa, no se quin boto he apretat que en lloc de Josep Sauleda m'ha sortit Josep
Ho torno a provar

sektoui ha dit...

alvar como te fue a la reunion con el staff tecnico del catllar?

ofertinhas de verano shh

Anònim ha dit...

Doy la razón al ALVAR y LA PREVIA , tanto Eric Via como Marc Duran creo que tienen calidad para formar parte de esta plantilla , el otro tema es que un año mas de formación no les ira mal ,pero cuando nos demos cuenta ya no estarán aquí si ni tiempo al tiempo, cuando un jugador destaca sobre los otros a lo largo de varias temporadas se le tiene dar a la oportunidad de hacer el salto tenga la edad que tenga .no los conozco personalmente pero ERIC Y MARC que tengáis suerte........
Apuesto para que formen parte de la plantilla esta temporada......

ALVAR ha dit...

HOLA SEKTOUI, ESTOY IGUAL QUE ANTES DE LA REUNIÓN.

La prèvia ha dit...

Hola josep sauleda, gràcies per la informació. Varies coses a comentar (per riure una estona):
A mi em comença a preocupar el fet que sempre arribi tard el "grupet" que ve de Barcelona. El primer dia va ser perquè es van perdre, ahir per problemes a la carretera,... Però que venen, per l'Ordal o què?? Pere, gasta-te'ls i compra'ls-hi un "teletac"!!! I de pas un GPS!!! (És una suggerència, eh. Ja sé que amb els teus diners fas el que vols).
De les anècdotes, crec que lo de Capilla i Tito Caballero va ser fa un parell de temporades en un amistós contra el Vilanova que acabà amb tangana abans del descans. Ho recordeu? Per cert, en l'equip del Garraf, aquell dia jugaven David Ávila, Robert Palau i l'esmentat Tito Caballero. I dels 21 homes que va utilitzar el Vila, només en queden dos: Moral i Sylla.
Sobre el ramadà, només comentar que aquest any comprén entre el 22 d'agost i el 21 de setembre. Crec que Sylla també el segueix. Veurem com els afecta. Menys mal que en "Cosas y hechos que están permitidos durante el periodo de abstinencia" diu: "Bañarse, ducharse, nadar y sumergirse en el agua con la condición de que no se trague nada por la boca o por la nariz.". Després dels partits semblaran les nadadores de la natació sincronitzada amb les pinces aquelles al nas...
I en relació als jugadors que s'ofereixen constantment, ja em veig el dia 10 d'agost al Municipal al Puchi, el Pepe Fos i el Pere Montserrat asseguts darrere una taula (fent de jurat) mentre van passant un a un i demostren les seves habilitats com si fos el "Tu si que vales" o "Operación Triunfo". Em queda un dubte: qui dels tres faria de Risto Mejide?

A lo serio. Avui llegia, a Mundo Deportivo, que el Poble Sec continua buscant un comprador. S'havia parlat del Mollet però no es va arribar a un acord definitiu. En cas que cap equip els vulgui comprar la categoria, el club no canviarà de mans i jugarà a La Satàlia començant la pre-temporada el 17 d'agost a les ordres dels nous técnics Óscar Sanchís i Alfonso Vázquez, qui ja tenen signats a 17 jugadors.
I per altra banda també surt publicat que, un vilafranquí i conegut en l'ambit del degà penedesenc, en Bartolomé Teodoro Fernández, s'ha fet càrrec del conjunt d'El Catllar (Reg. Preferent) en substitució del fins ara tècnic Toni Oruj.
En Bartolo, com el coneixem aquí, o Teo, com posa al diari, s'endú amb ell tres jugadors del FB Espirall-Les Clotes: Dani Garcia, Marcos Bueno i Andres Gil. Suposo que d'aquí l'oferta que comentàveu que ha rebut en Àlvar Mascaró. Oi, alvar?

Anònim ha dit...

Pel que se tambe esta interesat en adria robert, que tambe habia pasat per vilafranca amb poca fortuna i pocs minuts i que ara esta a ls filas del vilanova B. I una pregunta, al final el cas david avila com a acavat? Segueix a viafranca o no?

alvar ha dit...

Hola previa, tens tota la raó d´aqui vé la ofertar, pero en principi no es va arribar a cap acord.

Salutacions.

La prèvia ha dit...

Hola anònim, sí, sí. David Ávila va acceptar la proposta de renovació (a la baixa i dins dels paràmetres d'enguany) i jugarà amb el degà penedesenc aquesta propera temporada.

La prèvia ha dit...

Hola bloggers, ja es coneixen alguns dels partits de Pre-Temporada que realitzarà el FC Vilafranca al llarg d'aquest estiu de cara a preparar l'inici de Lliga:

14/08 CF St. Pere Molanta (2a Regional) - CE Sabadell (2a B) - FCV
15/08 CF Cubelles (2a Regional) - FCV
22/08 FC Santboià (3a Divisió) - FCV
29/08 U At. Horta (Regional Preferent) - FCV
30/08 FCV - UE Valls (1a Regional) *

* Partit de Festa Major

javindreu ha dit...

El Bartolo aquest és entrenador ? Mare meva, com està el futbol. Segur que dura dos dies al Catllar. I el seu fill va amb ell no, Prèvia?
Sobre els amistosos del Vila, es juga el 14 a Molanta?Això és en divendres?

La prèvia ha dit...

Hola javindreu, doncs no sé si va amb ell. En un principi, el Raúl Fernández havia d'estar a prova amb el Vilafranca de cara a quedar-se definitivament en la plantilla. Precisament, els partits dels dies 14 i 15 serviran com a banc de proves per a que Puchi vegi en acció a tots aquests jugadors que s'han ofert.
A mi també em va estranyar que es jugués a St. Pere Molanta en divendres. Suposo que no començarà gaire tard (19-20 hores) sent un triangular...
Ah, i sobre el que comentaves d'en Bartolo, sàpigues que té el titol d'entrenador. Ja sé que a vegades no vol dir res això, però Puchi, per exemple, no el té. Se li ha de donar una oportunitat a la gent de la comarca. Qui sap si pot ser un bon entrenador de cara a un futur.