dimarts, 27 de juliol del 2010

La generositat del President

En l'Assemblea del proppassat 19-J, els socis del Vilafranca vam veure com, una temporada més, s'apujaven els preus dels carnets de soci. Si la temporada passada l'increment va anar dels 102€ als 150€ (degut a la famosa "derrama" que havia de servir per a pagar la darrera mensualitat d'una plantilla que quasi baixa a Preferent), enguany va dels 150€ als 210€. Això sí, des del club tenen el "detall" de deixar-te'ls pagar en 3 quotes de 70€ (obligant al soci però a domiciliar els pagaments). És a dir, que amb vaselina entra millor però fa igual de mal.
Amb tot, ens presenten un estat de comptes que diu que s'ha generat un dèficit aproximat de 30.000€ a sumar amb els 10.000€ de l'any passat. I jo em pregunto: aquests 10.000€ no s'havien de saldar amb la "derrama"? Per a més inri, el President, fent ostentació de la seva coneguda "generositat" davant els presents, va dir que ell assumiria el dèficit momentàniament (que quedi clar aquest concepte, eh) sense cobrar-nos cap tipus d'interés. Gràcies Pere, gràcies... Doncs si ets tan generós, perquè no tornes al soci l'increment de l'any passat? O el que és el mateix, perquè no mantens els preus per a aquesta temporada?

Realment, al President el soci li interessa poc o gens. I la prova és que, després d'estar pagant religiosament tot l'any el carnet, el dinar de celebració de l'ascens et costava el mateix que al cosí-germà del cunyat del pare d'un amic d'un jugador (per posar un exemple).
Perquè ara mateix quines avantatges té ser soci davant d'un abonat (que paga 100€ per veure tots els partits a casa)? Cap. I davant d'un col·laborador (que pagant 400€ té dret a 10 carnets per a repartir)? Cap tampoc. Només el dret a votar...
I aquí volia anar a parar jo. La massa social, i en conseqüència la gent que va a les assemblees, s'està convertint en un cercle reduït de gent adinerada afí al President en detriment del soci de a peu (que cada vegada veu més difícil encabir el seu hobby dins d'una ajustada economia). Que significa això? Que el que preval per a aquesta Junta és que vagi gent al camp per damunt de fer nous socis (amén de mantenir els pocs que som...) amb l'objectiu d'ingressar els mateixos diners però tenint controlada la massa social (més tenint en compte que a la tardor hi haurà eleccions...).
Amb tot, feu números i comprovareu que si dividim els 210€ entre 9 mesos (de setembre a maig) el resultat és de 23€/mes. Per 15€/mes tens Gol TV o Canal+ Liga, el que comporta estar-te a casa al sofà còmodament sense haver de passar fred a l'hivern. A més, també es poden seguir els partits del degà per Penedès TV. I no és per res però aquells dos nois que retransmeten els partits ho fan força bé...
Per tant si el que volem és: lluitar contra el futbol televisat, que baixi més gent al Municipal i tenir una massa social cada vegada més gran no anem pel bon camí.
Prenem exemple d'altres clubs. Només cal comparar alguns preus (foto) i us adonareu que anar a veure el Vilafranca (nouvingut a la categoria) és més car que anar a veure qualsevol altre equip.

Gran Reserva: Que almenys hi haurà un soci (Rafa Benítez) que no es veurà afectat per aquest augment de les quotes. Havent signat un contracte de 7,5 mil·lions d'euros a l'any amb l'Inter de Milà no estarà gaire preocupat...

Vi picat: Que encara no hagi vingut cap vegada al Municipal a veure un partit del Vilafranca,... o a alguna assemblea,... o a fer algun amistós amb l'Inter... No, això últim no, que amb els vestidors provisionals que tenim s'esborraria d'immediat de soci.

25 comentaris:

rb ha dit...

previa el carnet Soc RCDE deu ser amb accent Sóc del verbe ser, tot i que per ser de l'Espanyol s'ha de ser un soc, és a dir tenir serradures al cap
XDDDD

emelyanov ha dit...

un nuevo informe previa de gran calidad si señor!

Cristian Garcia ha dit...

Bones, sabeu quins partits de pretemporada farà l'FC Vilafranca? Felicitats pel blog! Salut!

La prèvia ha dit...

@rb: Tens raó. En lo de l'accent, eh! En lo altre no. Tinc amics de l'Espanyol i cap és un soc. De serradures al cap en tenen seguidors del Barça, de l'Espanyol, del R. Madrid i, fins i tot, del Vilafranca!
@emelyanov: He cregut que era convenient que se sapigués tota aquesta informació de cara al soci i a l'afeccionat vilafranquí.
@CE L'Hospitalet: Benvingut al blog. Et deixo els partits de pre-temporada del nostre equip:

14 agost (Sant Pere Molanta): Molanta (2a Reg) - Vilanova (3a Div) - FCV
15 agost (Cubelles): CF Cubelles (1a Reg) - FCV
21 agost (Valls): UE Valls (1a Reg) - FCV
22 agost (Barcelona): CE Júpiter (Reg Pref) - FCV

emelyanov ha dit...

muchos la desconociamos totalmente
gracias por tu constante informacion crack. cuidate y nos vemos pronto

Anònim ha dit...

I quan val el carnet de Soci del Vilanova aquesta temporada?

per 5 euros pots veure el Vila tots els partits al municipal= 100 euros per fer-se abonat, jo crec que es una ganga.
I explica millor lo dels 10 carnets a un preu molt baix.

Ahh rb. millor ser soci del Vilafranca, de l´Espanyol o del equip que tu vulguis que no pas ser- ho del Barça, pagar i no poder veure cap partit pq. tenen més socis que aforament,doncs, qui es ser més SOC?

Javi_Reusenc ha dit...

Amposta 200€ a 250€ aquest es un dels mes car, a Reus encara estan esperant els preus ja que volen fer canvi d'horari si avanç es jugava a les 17h ara o volen fer a les 12h, aveure quin horari fiquen al final.

Força Reus

Anònim ha dit...

SUBSCRIC TOTES LES PARAULES DE LA PRÈVIA UNA PER UNA.

L'any passat vaig fer un seguiment de quotes de soci i en relació categoria-preu, el del FC Vilafranca no era dels barats, ara ja no cal ni parlar-ne, a més l'increment en tan sols dues temporades de més del 100% la quota, ho trobo realment escandalós. En el meu cas que tan sols puc anar a veure 6 ó 7 partits la temporada no em feia res pagar el carnet, amb aquest preu crec que m'ho haig de pensar una mica, perquè sincerament això és pendre el pel al personal i voler que els pocs socis que hi ha s'esborrin, no hi ha cap dubte.

Precisament em vaig fer soci quan l'equip va baixar de tercera divisió a primera catalana, m'agradava el Vila i no creia justes moltes crítiques que es feien a l'anterior junta, i ho vaig fer com a recolzament i desitjant algun dia ser soci del FC Vilafranca a Tercera, ara ha arribat al moment, està clar, però també està clar que tot té un preu i ja només el fet de crear un abonament sense dret a soci, l'actual junta aconvida al soci a que deixi de ser-ho. Vaya tela.
Possiblement hi hagi gent que no estigui d'acord amb el que he exposat més igual tinc les ídees molt clares sobre aquest fet.

JOAN TUTUSAUS

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Joan, és un abús. Com dura la derrama aquesta o són dels calers que volen cap a Barcelona?

La prèvia ha dit...

@emelyanov: Gràcies a tu per seguir el blog.
@anònim 23:59: No he trobat quan costa fer-se soci del Vilanova aquesta temporada però les darreres temporades estava al voltant dels 180-200€.
Sens dubte és una "ganga" els 100€ que val el carnet d'abonat, però comparat amb què? Amb el de soci, no? Llavors, em dones la raó quan dic que fomentem l'assistència al camp per damunt de tenir una massa social consolidada?
Quan un és soci d'un equip o entitat ho és perquè ho sent. I és difícil anteposar qualsevol argument davant dels sentiments, però entendràs que gent que està jubilada, a l'atur o passant dificultats econòmiques prioritzin la seva economia al club que porten al cor. No tothom treballa en un banc, té una consultoria, una empresa pròpia consolidada a la comarca o un bufet d'advocats.
@Javi_Reusenc: Aquí vam provar la fòrmula de jugar pel matí i l'assistència de gent va ser, si fa o no fa, la mateixa.
@anònim 15:10: Gràcies Joan. És per a pensar-s'ho seriosament el fer-se soci...
@anònim 16:51: Amb lo de la "derrama" ens va marcar un gol de campionat.

La prèvia ha dit...

@BLOGGERS: Segons m'acabo d'assabentar, enguany ser soci del Vilanova val "només" 100€!!! La Junta Directiva ha decidit tenir una consideració cap al soci rebaixant els preus dels carnets... Tot un exemple a seguir!

Castells ha dit...

Jo em faré soci del Vilanova i quan vingui al camp del Vilafranca compraré entrada de soci del Vilanova per 3 euros. Per uns 170 € podré anar als dos camps.

3en1 ha dit...

"Previa" digali al teu amic Pere Montserrat que li posi oli a la persiana jejejeje no vegis aquet mati no podia pujarla al carrer la palma..... ni els seus ajudans podian.... un drama tots tiran alla jejejeje

La prèvia ha dit...

@Castells: És una opció. I no serien 170€ sinó 157€. Però dubto que, després de veure com a Vilanova posen els carnets a 100€, el nostre President accedeixi al pacte de col·laboració en el tema entrades.
@3en1: Pel que dius deuria ser el local on vol posar la tómbola per la Festa Major. No has fet foto?

castells ha dit...

@prèvia: El dia del Vilafranca-Vilanova es va dir que no es faria, o sigui que seran uns 15 € aquell dia.
18 x 3 = 54
1 x 15 = 15
-----------
69 euros

Anònim ha dit...

TOI DERRAMAO

uno que tiene muchas dudas ha dit...

muy bien , haciendo aficion , el año pasado eramos 4 y el cabo , esta temporada ni el cabo vendra , lastima que todo lo bueno en lo deportivo , no se ve refrendado en lo directivo , no vamos bien , no señor , no todos tenemos el poder adquisitivo de otros , Pera , tendrias que pensar mas en la aficion , todo lo que has puesto durante los ultimos años , no lo quieras recuperar ahora , nadie te obligo , digo yo.

Anònim ha dit...

nadie le obligo a pagar esos sueldazos y todos los fichajes que se hicieron en la época de albert viñas como entrenador claro que si tienes razón uno que tiene muchas dudas

el vila no va bien, marchese sr Pera ha dit...

cuando un presidente no lo hace bien , se le hace una nocion de censura o a las proximas elecciones no gana. lo triste es que hay elecciones pero como que son despues del pago del carnet solo votaran sus amigos y tendremos Pera , para más años y ademas quien querrá meterse a presidente si cuando salga retira su prestamo sin intereses . el interes que se cobra es eternizar su cargo. el ayuntamiento tendria que meter mano y echarlo a la calle.

Sagnierito ha dit...

Aquí en el Prat mantienen los mismos precios

115 euros general con acompañante
70 euros jubilao
50 euros femenino y menor de 18

Suerte!

vil4fr4nqu1 ha dit...

Molt bon anàlisi "prèvia", veient tot això em pregunto si era necessari fer esforços econòmics per aconseguir l'ascens.
Sembla ser que quan les coses van malament qui ha de pagar els plats trencats és el soci però quan van bé, vinga a malgastar per tal de donar comisions als representats amics del President, donar càrrecs de confiança a amics del President... perquè no se'ls hi demana ara a aquests individus que facin el mateix però de franc? I perquè després diguin que no cobraven... a qui volen enganyar?

Anònim ha dit...

Raimon 4barres

aquests preus no tenen ni cap ni peus

La prèvia ha dit...

@castells: És veritat, no ho havia tingut en compte.
@uno que tiene muchas dudas: És una llàstima que tenint el gran equip que tenim i estant il·lusionats com estem amb la temporada a Tercera que ens espera, aquests preus prohibitius ens hagin destrempat a tots...
@anònim 16:15: No només en l'època d'Albert Viñas. Abans ja es van "llançar" molts diners...
@el vila no va bien, marchese sr Pera: I què vols fer-hi? Està muntat així...
@Sagnierito: Doncs només em queda que felicitar-vos i desitjar-vos sort igual per a aquesta temporada.
@vil4fr4nqu1: És igual... Si el dèficit i la despesa hauria estat la mateixa en cas de no haver pujat perque s'ho hagués gastat en fitxatges de darrera hora. Aquest senyor (i la seva Junta) no sap administrar bé els diners. Ni per bé, ni per mal.
Estàs insinuant que hi ha membres de la Junta que cobren o han cobrat? Però si aquest rumor ha estat sempre "vox populi"! El que passa és que no es pot demostrar.
@Raimon4barres: Hauràs de crear un grup al facebook: "Carnet de soci: 100€ ja!!!"

vil4fr4nqu1 ha dit...

Carta oberta al President:

Sr. Pere Montserrat, vostè que fa gala de la seva generositat i que estima tant el club, hauria de dimitir d'una vegada.

Volem fets i no paraules. No ens digui més que s'estima tant el club i en canvi és incapaç de condonar el deute que ell té amb vostè, perque en fi ha estat motivat per la seva mala gestió econòmica gastant el que el club no tenia ni necessitava.

Entendria que volgui recuperar vostè els seus diners, si anés necessitat però em penso que aquest no és el cas, de tots és sabut el gran hòlding empresarial que manipula i que no fa gaire va invertir uns diners en la candidatura a la Federació Catalana de Futbol. També els ha pogut recuperar aquests diners? Ja n'hi ha prou de sangrar al soci, que no som cap genis de la llàntia per a concedir-li tots els seus desitjos, o millor dit capricis de nen petit.

Un soci no disposat a pagar els 210 € que demana, i no tornarà a ser-ho fins que vostè no hagi marxat.

Anònim ha dit...

"MANOS ARRIBA, ESTO ES UN ATRACO" ...
y os están atracando pero a lo grande.
Si hay abonos en 2ªA mucho mas económicos ... no hace falta decir nada mas.