dimarts, 9 d’agost del 2011

Els colors del Vilafranca per El Salvador

En aquest post no parlaré ni de la pretemporada, ni de la Copa Catalunya, ni de fitxatges, ni de les quotes de soci,... No. Aquest post vull que serveixi per a que la gent conegui una història, si més no, maca d'explicar i de viure que té com a protagonista a un exjugador del Vilafranca (l'Aleix Cunillera) que fins la temporada passada va defensar els colors del nostre club i lluí el braçalet de capità en alguna ocasió amb el mateix orgull i il·lusió amb la qual ha viscut aquesta inoblidable experiència. Ell me l'ha fet arribar i jo he cregut adient posar-la en coneixement de tots els que seguiu el blog.

    

Durant el mes de juliol, l'Aleix (junt amb més gent) ha conviscut en una comunitat d'El Salvador impartint classes d'Educació Física als nens més petits ja que allà els mestres no estan formats en aquesta especialitat. A part, un parell de dies per la tarda entrenava amb l'equip de futbol del poble on vivia (l'Indiana FC). Les condicions res a veure amb el que tenim aquí: excrements de vaca o de cavall en mig del terreny de joc, camps enfangats, troncs o pedres per a formar les porteries i rentar-te la roba a mà després de cada entrenament. Els dies de partit, desplaçament al poble veí en una camioneta de transport animal i moltes vegades plegar ràpid i corrents davant el risc de fortes tempestes acompanyades de diluvis com poques vegades havia vist.


El cas és que, després d'un parell de setmanes, sorgí la idea de crear una Escola de Futbol per a nens i nenes ja que un cop plegaven de l'escola no tenien moltes activitats més a fer a part d'ajudar a la família amb tasques de la casa o del camp. Així que l'última setmana va programar entrenaments per la tarda amb grups de diferents edats. La canalla, amb tota la il·lusió del món, l'esperaven a la porta de casa un parell d'hores abans per anar plegats cap al precari camp de futbol. No els importava ni el fet que molts haguessin de jugar descalços o amb xancles.
Vist l'èxit de la iniciativa, l'Aleix decidí fer una mena d'inauguració de l'Escola de Futbol Guarjila-Catalunya i tots els monitors... uniformats amb les samarretes del Vilafranca! Va ser en Pepe Fos qui, coneixedor del viatge de l'Aleix a El Salvador, li va entregar l'equipació.

 

La darrera nit, van decidir intercanviar les samarretes del degà penedesenc amb les de l'Indiana FC per tal que tothom tingués un record inesborrable d'aquesta aventura/experiència i que l'Aleix recomana a tota la gent amb esperit d'ajudar als més necessitats.
A la carta que ens ha fet arribar, s'acomiada amb un: "Moltes gràcies a tots companys, que sapigueu que us trobo a faltar. Una abraçada, Aleix."
Personalment, quan vaig saber que l'Aleix deixava el Vilafranca per anar a jugar amb el Júpiter, vaig pensar que marxava del club un gran jugador però sobretot una gran persona. Ara, gràcies al blog, ho deu pensar molta més gent. Gràcies Aleix!
Avui, 9 d'agost de 2011, el FC Vilafranca compleix 107 anys. Històries com aquesta expliquen la llarga vida d'aquest club.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

Impresionat l'Alex Cunillera!!

Molt acertat Lluis publicau al Blog de la Previs.

Antoni Carbó

sasgas ha dit...

Aleix , tal com diu el LLuis , bon jugador i millor persona , pero no sols per aquets fet , sino en general , desde que amb tingut el plaer de coneixet , sabien que tart u dora , ens deixaria una de les millors personas que he conegut amb el mon del futbol, Aleix , sempre Vilafranca sera casa teva....i sempre tindras uns amics...

Sherlock ha dit...

Persones així fan gran el futbol.
No hi ha gran cosa més a dir...
Enhorabona i felicitats a l'Aleix!
Salut!

Josep Sauleda ha dit...

En un dels darrers dies de la temporada passada,al berenar de després del darrer entrenament, l'Aleix em va comentar que s'emportava a el Salvador les samarretes que li havia cedit Pepe Fos. Li vaig dir, enviam una foto que la publicarem i ara entrat el mes d'agost, em va extranyar no tenir noticies de l'Aleix.
Finalment, en un llarc escrit explicant les seves experiencies i les fotos que a La Previa podeu veure ha quedat demostrat la gran valua de l'Aleix com a futbolista i com a persona. Tal com dieu companys, ens ha sapigut greu que deixes el Vila. Pot ser qui sap si algun dia, després del Jupiter, el podriam tornar a tenir entre nosaltres.
Entre l'Aleix i les samarretes segur que uns quants nens i monitors de El Salvador, son una mica mes feliços.

Javi_Reusenc ha dit...

2 vegades felicitats! una per l'Aleix i l'altre per tot el club!

No hi han paraules!

terra ha dit...

Felicitata Aleix!!!!.

-Avui al mundo dep. surt els preus dels socis i abonats del vilafranca.
Aquest any resulta que els menors de 25 anys pagaran 70 euros, quan mai habien pagat.
Perque?

Anònim ha dit...

Hola Lluís,
m'ha fet molta il·lusió llegir la crònica "del meu partit al Salvador" amb les teves paraules. I també llegir els comentaris d'en Sauleda i de seguidors del Vilafranca i d'altres equips. Espero que tot us vagi molt bé aquest any i que no deixis d'esciure en el blog per informar als seguidors amb aquesta objectivitat i sentit de l'humor que et caratceritzen. Gràcies de nou, i fins aviat!
Aleix Cunillera

p.d.: m'han arribat veus de que un periodista que s'encarrega de la informació a la zona de Vilafranca (de no se quin diari) va estar al Salvador vivint a la mateixa casa que he estat jo. Es diu Pep Forns. Si algú el coneix i li pot fer arribar el post segur que li farà molta gràcia.

Josep Sauleda ha dit...

Hola Aleix,
Pep Forns fins fa poc estava al setmanari de Vilafranca El3 de Vuit on col.laboro jo, desconec si encara hi és. De totes maneres el localitzaré i li dire que llegeixi La Previa i li reenviaré el teu correu.

La prèvia ha dit...

@anònim 08:53: Sabia que t'agradaria Antoni...
@terra: Trasllada la pregunta al web oficial del club. A mi ja em cansa aquest tema.
@anònim 18:39: De res, Aleix. Gràcies a tu per fer-nos partíceps de la teva experiència i per portar els colors del Vilafranca pel món.

vicenç ha dit...

Lluís et recordo que ens vas comentar juntamnet amb d´altres que aquest Thievy (Espanyol B) era un "petardo" aquest noi al camp del Vilanova.
Avui hat-trick d´ell i campions de Catalunya el conjunt blanc i blau.
Toco aquest tema ja que també nosaltres estem dins la copa Catalunya del proper any.

vil4franqu1 ha dit...

Bon dia, en primer lloc felicitar a l'Aleix per la seva valentia per desenvolupar aquesta tasca i agraïr-li que porti el nom i colors de Vilafranca més enllà de Catalunya.
"Vicenç" no sóc jo qui ha de dir que pots i no comentar, però si vols parlar del partit d'ahir del teu Español no cal que t'excusis amb que nosaltres també estem a la Copa de l'any que ve... Si aquest Thievy ha de ser el millor de l'Espanyol esteu arreglats! No cada dia jugareu contra el Juvenil del Barça!

vicenç ha dit...

vilafranqui , la rabia et fot i no saps les tonterires que dius per excusar-te.

La prèvia ha dit...

@vicenç: Jajaja, sí que t'ho vaig dir sí però no em negaràs que el partit que va fer amb l'Espanyol B al camp del Vilanova va ser nefast. Potser vaig ser massa agosarat en fer aquella afirmació havent-lo vist només un dia.
Ah, i no entris al "trapo" home... No val la pena.
@vil4fr4nqu1: Tu ho has dit: aquí ningú (ni jo) està capacitat per a dir del que sí o no es pot parlar. Siguem més tolerants, d'acord?

Anònim ha dit...

Hola companys...
Només volia felicitar-te Aleix per aquest viatge i aquesta tasca tan maca que has realitzat; no en tenia cap dubte que ho faries jejeje. Per cert, ens veiem les cares a la quarta jornada...prepara't ;).
Companys Vilafranquins, una salutació molt forta, aviat us vindré a fer una visita.
Una abraçada!
Enric Paredes

La prèvia ha dit...

@anònim 17:23: T'esperarem amb els braços oberts, Enric!
@BLOGGERS: Us deixo el programa d'actes, que ha fet arribar el club als mitjans de comunicació, per a demà amb motiu del I Torneig Ciutat de Vilafranca (Capital del Vi) que disputaran el FC Vilafranca i el Gimnástic de Tarragona Juvenil:

19:30 h.: Actuació dels Falcons de Vilafranca
20:10 h.: Sortida dels equips al terreny de joc i la Chloe cantarà l'himne en directe
20:15 h.: Inici del partit
21:00 h.: Descans i actuació, de nou, de la Chloe
21:45 h.: Entrega de trofeus per part del representant de l´Ajuntament de Vilafranca del Penedès

satèl.lit ha dit...

Hola Enric, aquest any et trobarem a faltar!!!
Pel que respecte el teu equip (Igualada) veig que esteu fent una pretemporada bastant fluixeta amb resultats força negatius.
que us passa?

satèl.lit ha dit...

En el post anterior, previa, et preguntava en quina catergoria militaria l´Al macelles la propera temporada?

La prèvia ha dit...

@satèl.lit: Llegeix atentament el blog...

"... El conjunt del Segrià enguany jugarà a 1a Catalana per primera vegada a la seva història en haver quedat campió la temporada passada del Grup 5 de 1a Regional amb 84 punts. ..."

vil4franqu1 ha dit...

Com van quedar a Vilanova l'Espanyol? És extrany que no s'hagi fet resó d'aquest partidàs!

Anònim ha dit...

partidas? van quedar 4 a 0 i l'espanyol era el juvenil b

Anònim ha dit...

Hola @satèl·lit ...
La veritat és que està sent una pretemporada força dura, els equips contra els que hem jugat són molt forts ( tots de categoria superior ) i alguns partits hem arribat amb molta càrrega a les cames ( que ja és del que es tracte a aquestes alçades de la temporada ). Però bé, res que no es pugui solucionar quan comenci la Lliga jeje.
Us envio una salutació molt forta, ens veiem aviat.
Cuideu-vos.
Enric Paredes