diumenge, 1 de gener del 2012

Resum del 2011: L'any de la revàlida.



Gener
En el darrer dia del primer mes del 2011, el Vilafranca s'imposava (3-2) en el derbi contra el Vilanova amb gols d'Alabau, Enric i Puchi (aquest últim a poc del final). Feia 35 anys que no es guanyava als de la capital del Garraf en partit de Lliga. La victòria, a més, suposava allunyar-se una mica més (12 punts) de la zona de descens i veure més a prop la salvació.
Febrer
Amb l'eslògan "Una gran panera de 1a per a un Vilafranca de 3a" la Junta Directiva del degà penedesenc presentava, davant dels mitjans de comunicació, una nova iniciativa (una més) per tal de millorar la malmesa economia del club i, alhora, promocionar el comerç de la vila i comarca. Com era previsible, la resposta no va ser dolenta però no l'esperada.
Març
Puchi feia debutar Álex Moreno, davanter del Juvenil de la Fundació, en el partit de Lliga a casa contra l'Espanyol B. En un cas semblant al que va passar amb Eric Via, aquest fet despertà l'interés (fins llavors inexistent) d'importants clubs de Catalunya per tal de fitxar-lo. Finalment, una vegada finalitzada la temporada, signaria pel FC Barcelona.
Abril
Després de guanyar al camp de l'Ascó, trencant així una ratxa de 6 jornades sense conèixer la victòria, Puchi (en els micròfons de Ràdio Vilafranca) anunciava que havia arribat a un acord amb el President per a renovar per una temporada més amb el FC Vilafranca. Es segellava així la continuïtat del projecte que tants bons fruits està donant.
Maig
El Vilafranca certificava la permanència matemàtica a 3a Divisió tot i no guanyar cap dels darrers 4 partits del Campionat. L'últim, 1-1 a casa davant el Palamós, va significar el descens a 1a Catalana dels de la Costa Brava i fou del tot accidentat amb expulsions, baralles i invasió de camp dels afeccionats visitants que obligà a actuar a les forces de seguretat.
Juny
Es comença a configurar la nova plantilla per a la Temporada 2011/12. Fins a 11 noves incorporacions per a paliar les nomboses baixes per diferents motius respecte a l'equip de la passada temporada. Per altra banda, la Fundació es va quedar a les portes de pujar a 2a Catalana tot a l'espera que la Montañesa ascendís a 2a B i beneficiar-se dels ascensos compensats.
Juliol
El club dóna a conèixer l'acord amb l'empresa Imacsport per tal que aquesta sigui l'encarregada de treure el màxim rendiment a la marca FC Vilafranca. Es presenten les noves equipacions de la firma italiana Givova i la seva filial espanyola Koba Sport: retorn a les quatre barres clàssiques i una segona samarreta negra que incorpora la senyera catalana.
Agost
La Copa Catalunya s'inicia amb victòria (0-2) contra l'Anoia però es queda eliminat en la següent ronda al camp de l'EFAC Almacelles (1-0). Una pretemporada invicta (quasi sempre contra rivals d'inferior categoria) dóna pas al debut a la Lliga amb derrota a casa (1-3) davant el Terrassa en un partit marcat per un polèmic arbitratge de Rubio Ponsatí.
Setembre
Després de les dues primeres jornades (saldades amb derrota) el Vilafranca era cuer en solitari de Tercera. Tot i això, els nervis no es van apoderar dels homes de Puchi que van reaccionar encadenant victòria rere victòria en una ratxa triomfal. Al President, Pere Montserrat, li fou robat el seu vehicle en mig de l'autopista pel famós mètode de "Los Peruanos".
Octubre
La ratxa de victòries té el seu zenit el dia del Vic (2-1) amb un gol de Màrquez en temps de descompte. Aquell dia, el Vilafranca es situa col·líder empatat a punts amb l'Espanyol B en el que era el millor inici de la història del club a Tercera en aquella jornada. El mes acaba amb la derrota davant el Vilanova (0-1) en un altre partit polèmic.
Novembre
Una inesperada notícia sorprén a la parròquia vilafranquina. Tato Burgada deixa de ser jugador del Vilafranca per decisió tècnica de l'entrenador (aspectes tàctics i alguna diferència personal semblen els motius). El seu lloc a la porteria l'ocupa Álex Ródenas (que torna al club tres temporades després). L'aposta, a priori arriscada, sembla haver-li sortit bé al míster.
Desembre
El Vilafranca acaba l'any amb 31 punts i en 6a posició a la taula. Una classificació envejable que serveix com a colofó per a un gran any donades les espectatives (esportives) i les possibilitats (econòmiques) del club. Aquest reconeixement no es veu premiat quan cap jugador del degà penedesenc és convocat amb la Selecció Catalana Amateur.

Que l'any 2012 sigui, com a mínim, igual que el que acabem de deixar enrere. Només demanar-li salut i que les lesions ens respectin. Amb això, i coneixent l’actitud d’aquests jugadors que ho donen tot damunt del camp, crec que ja en tindrem prou. Bon Any a tohom!

4 comentaris:

terra ha dit...

Moltes gràcies, Lluís.
I que també tu tinguis un bon any 2012.

Anònim ha dit...

Bon resum d'aquest any tant bo pel Vilafranca.
M'agrada molt el nou diseny del blog, enhorabona.
Bon Any a tothom.

Anònim ha dit...

un any mes seguirem aquest magnific blog desde vilanova!

La prèvia ha dit...

@terra: Gràcies!
@anònim 22:47: Celebro que t'agradi. Ja tocava una renovació després de sis anys...
@anònim 11:52: T'ho agraeixo una eternitat.