diumenge, 22 de juliol del 2012

La 3a Divisió que ve (II)

Els desplaçaments
Dels 19 en total que haurà d'efectuar el degà penedesenc aquesta temporada, 13 són a la província de Barcelona (sent, dins d'aquests, Rubí el més proper i Manlleu el més llunyà). Es viatjarà a la província de Girona 3 vegades: Olot, Figueres i Palamós. A les comarques tarragonines en 2  ocasions: Rapitenca i Pobla Mafumet. Mentre que a la Terra Ferma només tindrem 1 desplaçament al llarg del Campionat: Balaguer.
En total seran 3.808 quilòmetres a fer per tota la geografia catalana (540 més que la temporada passada).


Els camps
De la mateixa manera que els darrers anys a Tercera, enguany no ens trobarem amb cap camp de terra i són molt pocs els estadis amb gespa natural. En concret són 3 només els equips que disputen els seus partits en aquesta superfície: Gavà, Olot i Palamós. La resta (16) ho fan sobre herba artificial.
Pel que fa a l'aforament, destaquen l'Olímpic de Terrassa (11.500 espectadors) i l'Estadi Mpal. de Figueres (més conegut com a Vilatenim) -foto-. Aquest últim, inaugurat l'any 1986 amb motiu de l'ascens a 2a A del club empordanès, té capacitat per a 9.472 espectadors.
Destacar també el Nou Camp Mpal. de Cornellà (situat al costat de l'Estadi del RCD Espanyol) que reemplaça les mítiques i entranyables instal·lacions de la Via Fèrria.
Els horaris
En aquest aspecte, la majoria dels equips juguen diumenge al matí (12) davant dels que ho fan per la tarda (6). El Vic, si ens regim pel que va fer la temporada passada, és probable que disputi els seus partits com a local en dissabte.
El Vilafranca per la seva banda, continuarà jugant a les 17:00 h. amb la possibilitat d'avançar-lo a les 16:00 h. durant els mesos d'hivern.

Gran Reserva: Que el compte de twitter @lapreviafcv hagi sobrepassat ja la rodona xifra de 500 followers. Moltes gràcies a tots els que em seguiu!

Vi picat: Jugadors que es comprometen a fer la pretemporada i abans que aquesta comenci decideixen fitxar per un altre equip (i sense comunicar-ho al club). Lícit? Sí. Ètic? Fins a cert punt, discutible. Ara bé, després no vull sentir allò que a l'equip no hi ha prou gent de la comarca.