diumenge, 10 de març del 2013

Puchi style

FC Vilafranca 3 - UE Vic 2
Triomf a l'estil del que ens té acostumats aquest equip: remuntant un marcador advers, sobreposant-se a tot tipus d'adversitats i tirant d'èpica. La victòria, la tercera consecutiva, permet al Vilafranca pujar un lloc a la classificació (13è) i deixar el descens a 7 punts (més el goal average) que ara mateix marca el Palamós.
El Vic s'ha avançat als 27 minuts amb un gol de Bernat que ha culminat una gran jugada de Solernou per banda dreta. Després d'un bon primer tram de partit el degà penedesenc ha acusat el cop del gol en contra però, per sort, ha pogut empatar abans del descans quan Alabau ha caçat una pilota morta dins l'àrea i, a la mitja volta, ha xutat ras i creuat agafant Buetas a contrapeu.

Alabau ha marcat el seu primer gol amb el Vilafranca
des de la seva tornada al club
(foto: Jordi De Planell)

La 2a part ha començat de la millor manera possible. Gol de Maldonado aprofitant una pentinada de Valerio que avui reapareixia i que ha substiuït a Bacaicoa al descans per tal de passar a jugar amb 4 davanters. El Vilafranca havia capgirat el marcador i es presagiava un segon temps amb el vent a favor... però una discutida decisió de la col·legiada Anna Zardaín ha acabat amb la segona groga per Domínguez per unes mans del tot inexistensts. Era el minut 64 i el degà penedesenc afrontava el que quedava de partit amb 10 jugadors i amb un eix defensiu de "circumstàncies" format per Valerio i Oriol Molins.
Amb un home més, el Vic ha posat setge a la porteria de Miguel Ramos però, a 7 minuts pel final, una gran contra portada per Puchi ha servit en safata el gol a Maldonado que semblava sentenciar el partit.
Res més lluny de la realitat. Als 88 minuts, Alexis Sánchez rematava una centrada per banda dreta i feia el 3-2 que duia el nerviosisme, novament, al Municipal.
El Vilafranca ha sabut matar el partit i, sense gaires patiments, ha acabat guanyant un partit vital de cara a mantenir la categoria.

Gran Reserva: Valerio ha reaparegut 2 mesos i mig després de la lesió i ha estat clau en el triomf vilafranquí. Ha servit el 2-1 a Maldonado i ha fet d'improvisat central de manera impecable.

Vi picat: Si ja prou càstig és que t'expulsin de forma injusta més ho és encara que no puguis jugar la setmana vinent per un error arbitral. Si les imatges són prou clares no estaria de més presentar recurs.