diumenge, 17 de març del 2013

Massa líder, massa càstig

UE Olot 3 - FC Vilafranca 1
El Vilafranca ha perdut al camp del líder. Fins aquí, el més normal del món si tenim en compte que l'Olot ha guanyat (amb el d'avui) els 15 partits que ha disputat al seu estadi. Ara bé, el degà penedesenc ha plantat cara en tot moment, avançant-se fins i tot al marcador, i ha acabat el partit posant setge a la porteria olotina. És a dir, d'aquelles derrotes (justa segurament) que no fan mal a la moral de l'equip per haver tractat de tu a tu al millor equip del campionat.
El primer en inaugurar el marcador ha estat el Vilafranca gràcies a Puchi que ha aprofitat una pífia del porter Óscar (en un mal refús) per a fer amb el cap, i a porta buida, el 0-1.
L'Olot ha avançat línies però la bona feina defensiva del degà penedesenc evitava qualsevol ensurt a la porteria de Miguel Ramos. Els locals només creaven perill a base de còrners i faltes. En una d'elles, poc abans del descans, Francolí ha empatat el partit amb un gran xut que Miguel Ramos ha fregat amb els dits però no ha pogut evitar que la pilota entrès a gol.

Antolínez ha vist la 5a targeta groga del curs
i serà baixa diumenge vinent davant la Pobla Mafumet
(foto: Claudio Chaves - MD)

A la segona part, amb un Vilafranca condicionat per les baixes en defensa (degut a la lesió a mig partit d'Isma i amb Domínguez sancionat), l'Olot ha estat l'equip que demostra el seu lloc a la taula i ha sentenciat amb dos gols de Carlos Martínez (el pitxitxi de la categoria) i Iván Cristino. El primer, als 61 minuts, en una gran rematada de cap que ha superat Miguel per dalt i el segon, als 68, amb un gol d'oportunisme després d'uns refusos dins l'àrea.
Al tram final de partit el Vilafranca ha gaudit d'un parell d'ocasions on, fins i tot, s'ha demanat penal per un xut a boca de gol que ha tret un defensor local, segons sembla, amb les mans.
Finalment l'Olot s'ha endut els 3 punts gràcies a l'eficàcia i la qualitat dels seus jugadors davant un Vilafranca que ha deixat una bona imatge refermant la bona ratxa de joc i resultats de les darreres jornades.

Gran Reserva: La dada és del company de tercera.cat en Roger Sánchez. Dels 1350 minuts disputats a casa, l'Olot només ha anat per darrere al marcador en 33 (un 2'44%). 7 foren davant el Gavà i 26 avui davant el Vilafranca.

Vi picat: No ha agradat l'actitud del col·legiat, que no ha influït per res en el resultat final, envers els jugadors dels dos equips. Es poden dir les coses sense mirar per damunt de les espatlles i sense tenir aires de grandesa.