diumenge, 24 de maig del 2009

Cornuts i pagar el beure

FC Vilafranca 1 - FC Benavent 2
Salvats!!! Tot i perdre a casa de nou, l'empat del Manresa (amb el Llagostera) i la derrota del Guíxols (davant l'Olesa) ha certificat la permanència del degà penedesenc un any més a 1a Catalana. Ha estat una travessia pel desert, plena d'obstacles, amb un miratge a mitja Lliga que no fou més que això, i que ha acabat amb final feliç (si la felicitat és això que no vinguin les penes...) però que no passarà als annals de la història. Ara és hora de mirar al futur.
I com serà aquest futur? Doncs la veritat, després del que es va anunciar en l'Assemblea del passat dilluns, es preveu un camí ple de dificultats (econòmiques bàsicament) que fins i tot, m'atreviria a dir, poden posar en perill l'existència d'un club centenari com el Vilafranca.
Ja sabem que aquesta "maleïda" crisi afecta a tothom per igual, però per aquest mateix motiu, hauríem de fixar-nos en les solucions que busquen alguns clubs per a subsistir i no escudar-nos en els problemes d'altres amb el que es coneix com "Mal de muchos, consuelo de tontos".

I és clar, la solució fàcil és demanar al soci que aporti idees imaginatives per pal·liar el dèficit actual (20.000 €) o, en cas de no trobar-ne, que assumeixi una part d'aquest dèficit amb una "derrama".
El problema no és aquest. El problema és que la Junta cada vegada fa menys els deures que li pertoquen. I si això que dic no és veritat, perquè enguany es va decidir no fer les tradicionals butlletes de la Loteria de Nadal prescindint d'uns ingressos que, en la seva major o menor mesura, sempre són ben rebuts? O perquè no es promouen campanyes en busca de nous socis (que amb el temps fidelitzin amb el club) en comptes de basar-ho tot en empreses que aportaran una determinada quantitat (en contraprestació publicitària) però que a la llarga, quan no els interessi, deixaran de fer-ho? Són petits detalls, o potser no tant, que poden passar desapercebuts però que tenen la seva importància.
Ah, i com no, la última "montserratada" del nostre president: pagar de la seva butxaca el fitxatge de David Ávila (al mateix temps que saneja una mica les arques del Vilanova) en comptes d'emprar aquests diners per pagar a una plantilla que durant tota la temporada s'ha trencat les "banyes" dins del camp assolint finalment l'objectiu marcat de la permanència.

Gran Reserva: El "goal-average" (diferència de gols) o qui el va inventar. Gràcies a ell, podrem respirar tranquils la darrera jornada perquè un triple empat entre Vilafranca, Guíxols i Manresa a 41 punts comportaria el descens dels empordanesos a Preferent.

Vi picat: Haver comprovat la meva mala forma física. Aquest matí he corregut els 5 km de la Cursa Popular de Vilafranca i m'he vist superat per l'incansable Vicenç Uberni. Com es nota el fet de còrrer darrere dels anunciants per a que paguin...

El futbol és així: "En el reino de los ciegos, el bizco es el rey, pero sigue siendo bizco" (Johan Cruyff, 1947, l'entorn).
O sigui, que de tots els dolents som els menys dolents.

39 comentaris:

Anònim ha dit...

Salvados! Enorabuena a la parroquia vilafranquina, i ahora ya se puede empezar a hablar y preparar la temporada que viene.

javindreu ha dit...

Això, anem a Canaletes a celebrar-ho. Vinga va, ja tinc ganes de veure com anuncien al Puchi com a nou entrenador i que degut als problemes econòmics, ell farà un equip per passar sense angúnies la pròxima temporada. Això sí, no espereu veure bon futbol eh? Que al que para la pilota li fot bronca i li diu que la tiri ben amunt.

rafa ariza ha dit...

ens haurem dacostumar a la cara de pardillos i veure com celebren els ascensos a casa..

Anònim ha dit...

si no hi han diners com pot ser q vingui puchi amb dos cotxes d jugadors d bcn? o esq nomes hi han diners pels d fora i pels d casa que pasa que jugaran de gratis o que? Jo la veritat esque no entenc res de la politica d'aquest club, pro no hi havia un projecta am gent d la casa? Si finalment arriba puchi a terres vilafranquines jo tambe em borro de soci d'aquest club.

Unknown ha dit...

A la fi si que hi ha hagut atracament amb les entrades. Sincerament crec que ha estat un detall del tot lleig.

D'altra banda felicitats per la salvació i sort d'ara en endavant.

terra ha dit...

aquí tothom ve amb les excuses de que si ve aquest tal Puchi a la banqueta vilafranquina la gent s´esborrarà de soci... i el que passa es que la gent no te un duro i no sap com dir que no vol pagar pq. no pot. tan difícil es dir la veritat,això es ser hipòcrita.

ALLAN PARRISH ha dit...

TERRA NO ET VULGUIS FER L'ORNI..

La prèvia ha dit...

Hola terra, no sé si és perquè "Puchi" fitxarà com a entrenador o per quin altre motiu, però la veritat és que molts socis amb els que parlo em comenten el mateix. La gent està molt descontenta amb com funciona el club social i esportivament parlant (i no em refereixo als "quatre" que van només a l'Assemblea a donar recolzament a la Junta). Si a sobre, se'l fa responsable de la mala gestió econòmica havent de rascar-se la butxaca... ja em diràs! Has de comprendre, que la crisi no només afecta als clubs sinó també a les persones. I que abans hi ha prioritats més importants que el futbol (que per molts és un lleure).
Jo no sóc partidari de donar-se de baixa com a soci, i així els aconsello, perquè per damunt de les persones hi ha l'entitat. A més, si anem perdent massa social, el club podria arribar a quedar en mans d'un grup reduït de gent que prioritzi els seus interessos propis per davant dels del club. Ara bé, també entenc que arriba un dia que al soci se li acaben els "quartos" i la paciència.
Tornant a l'Assemblea, crec que hagués estat tot un detall (i una manera de guanyar-se la confiança del soci per a assumir la "derrama") que la Junta en ple i els "quatre" impulsors de la "derrama" es comprometessin a romandre com a socis de per vida independentment que ells estiguin al capdavant del club o no. Perquè no oblidem, que molts d'ells no fa gaire temps ni eren socis, ni els veies pel Municipal ni sabies si els agradava el futbol.

tik tak ha dit...

pringao se t nota un guevo k eres el vicente uberni. no tenias k dimitir? pues dimite y punto kolegaaa!! q ganas tenia d perderte d vista yaa. k el vila este en manos d gentuza como vosotros es patetico. se os ira todo el mundo pk tratais a la gente supermal. ya puede venir puchi yaaa, k vengaaa, k sabra lo k es bueno. solo se salva PEPE FOS MODESTO y JORDI PUYOL kuando trae el sobre jijijijiji

Anònim ha dit...

jajajajajaj eso del sobre muy bueno!!!

vicenç ha dit...

Hola bona tarda,com que em torno veure al.ludit sense haver manifestat res, et diré tik-tak que ha part de ser un impresentable i que descaradament tu si que ets un jugador del planter i que la llàstima es el dia que es van fixar amb tu per fitxar-te, malaguanyats els diners que t´han pogut pagar, això si que se´n diu tirar els calers.
Canviant de tema radicalment vull comentar que ahir es va veure un partit força distret i que el Vialfranca va presentar un partit força serio i amb detalls de bons jugadors.
Felicitar també al Benavent de Segrià per la bona campanya i l´ascens a la tercera divisió i que tinguin molta sort.
Parlant de la cursa d´ahir prèvia, millor serà que anem tots dos a entrenar una mica més i així ferem millor paper en la propera edició.
Adeu.

satèlit ha dit...

Bon arbitratge el d´ahir....dels millors de la temporada al municipal.
I també bona primera part del Vila.
Sort de la permenencia.

Vicenç ha dit...

Albert et comentaré que heu estat l´únic equip que heu tingut les 18 invitacions de rigor, un gest que vosaltres tb vareu tenir en el vostre camp i que normalment no acceptem, pero per un canvi de delegat en aquell partit i va haber un malentès que hem arreglat també fent la donació de les invitacions ahir.
el preu de les entrades si recapacites una mica es del tot llògic que hi haguès un petit increment.
A partit d´ara molta sort a la tercera divisió i endevant.

Anònim ha dit...

vinga prèvia, critiques, critiques, critiques, critiques, critiques critiques i més critiques.... no saps fer res més!!!! si això representa al soci del vila realment no mxtranya que estem on estem... no fas res més que veure coses negatives, patètik total, espero veureus per sota lespirall daquí a 2 anys... que aket any us ha anat dun pèl... i per cert kuan parlis digues les coses claretes i no entre linies!!! l'any vinent el vila tindrà 100 socis menys! i sino al tiempo!!! cani de junta JA!! és necessari donar alternativa a gent jovs i plena d'inspiració: PREVIA FOR PRESIDENT!!!

La prèvia ha dit...

Hola anònim, no es tracta de criticar sinó de dir les coses tal com són. I sovint no agrada escoltar-les si un mateix sap que el que t'estant dient és veritat. Però bé, una mica la meva feina és aquesta ja que els que van a l'Assemblea a aplaudir, lloar i "riure" les gràcies són uns altres. I tot gens preparat, eh! Es nota molta espontaneïtat!
Aprofito públicament també per donar l'enhorabona al FC Benavent pel seu ascens a 3a Divisió i en concret a l'albert (asidu lector del blog). De la mateixa manera a l'UD Castelldefels i al seu cap de premsa (qui sempre ha col·laborat a l'hora de facilitar-me qualsevol informació que em fés falta).
Referent al més que probable fitxatge de "Puchi", avui ha estat al programa Esports 21 i no ha confirmat res (per respecte al Poble Sec, al Vilafranca i al nostre actual entrenador) però tampoc ho ha negat. Més o menys, s'ha expressat en similars termes a l'entrevista que li van fer al web del Castelldefels després del partit d'ahir. Us deixo un petit extracte:
"...Me voy del Poble Sec con la satisfacción que da el trabajo bien hecho. Tengo 3-4 ofertas sobre la mesa y supongo que en próximas semanas decidiré. Hoy en día en el fútbol lo queremos todo muy bonito, y eso, nos guste o no, no existe. A mi me han acusado de ser un entrenador que juega al 'patadón' , pero eso no es verdad. Me gusta el juego directo, pero siempre doy lugar a que los jugadores de calidad hagan su juego, ya que a mi lo que me gusta del fútbol es la competitividad, la lucha, la velocidad y sobre todo el gol, que es lo más importante."

vil4fr4nqu1 ha dit...

"terra" tu saps el que dius? Dius que el soci no té un duro i diu que s'esborrarà perquè no vol pagar perquè no pot. Evidentment, si a tu et sobren els diners posa tu la derrama per tots els socis, no et fot! A més, cadascú amb els seus diners fa el que li dóna la gana, només faltaria!
Estic segur que si agafes els socis i li dius que amb la derrama el Vilafranca anirà bé, la majoria ho pagarem de gust, però el problema està en que no confiem que els sapiguen administrar bé. S'hauria d'haver estalviat en temps de bonança.
"Tik tak" se'm cau la cara de vergonya de sentir un jugador del meu equip parlant d'aquesta manera, estic d'acord amb el "Vicenç" que el que t'hagin pagat ha estat tirar els diners, però "Vicenç" hi ha més jugadors amb els que hem tirat els diners.

vil4fr4nqu1 ha dit...

"Prèvia" jo també he escoltat l'entrevista, i crec que si no hi ha res concret què estava fent el Puchi parlant per Ràdio Vilafranca del seu futur? Evidentment se us ha volgut guanyar de cara a l'any que ve.
I per cert, felicitats per l'entrevista que li heu fet! Els tres que feu el programa sí que heu fet una gran temporada. Sou els millors, llàstima que des del club no us valorin.

Anònim ha dit...

eso d que le gusta el futbol a puchi a salido d su boca? creo q ya nos estan vendiendo la moto otra vez. llamar a modesto que saque la escopeta i mate los 4 pajaros k pasan por encima del municipal d vilafranca, sino ya sencargara puchi d matarlos la temporada k viene con su juego.

Anònim ha dit...

Haber la remodelación que sufre el equipo, los que siguen, los que se van, los que vienen etc. Prévia para cuando tu resumen de la temporada?

Unknown ha dit...

Gràcies per les felicitacions ! Ara esperem poder ser campions en l'última jornada. També felicitar-vos per la part que us toca al haver aconseguit la salvació !

Vicenç el tema de les 18 invitacions m'assembla correcte, però crec que els 14 € que es van fer pagar no son precisament un "petit increment" ja que suposa un augment d'un 40% sobre el preu natural de les entrades en tots els terrenys de joc de 10€. Tenint en compte també la categoria en la que ens trobem, el preu no correspon en absolut a algo lógic.

Haguès trobat més lógic si tu vols una entrada a 12 €, però la veritat fer un increment en un partit puntual per guanyar 100 o 200 € mes de taquilla que no van enlloc tenint en compte els pressupostos "milionaris (en pesetes clar)" que es mouen ...

De totes formes es la meva opinió i es totalment respectable que cadascu façi el que vulgui a casa seva. Potser algun cop li convindrà al Vilafranca visitar Benavent per jugar-se alguna cosa, qui sap.

tik tak ha dit...

juajuajuajua !!! no, no, no eres tu, no? y entonces pk sales a defenderte y no lo hace tu seudonimo terra? k casualidad q pasas x el blog cuando yo te nombre. no pasa nada x reconocerlo tio. la has kagao y punto pelota. y no soy jugador!!! frio frio k yo no he sio.......

La prèvia ha dit...

Hola vil4fr4nqu1, abans que res, gràcies pels teus el·logis. Doncs precisament per això vam entrevistar a "Puchi". Així tots ens fem una idea de qui serà el proper entrenador del Vilafranca. En el moment que es concreti, encara en sabrem més coses... El que no hagués tingut sentit és entrevistar a Mourinho, Ancelotti, Pellegrini o Wenger. A falta d'informació, cal buscar-la un mateix.
Anònim, no pateixis que una vegada finalitzada la Lliga faré el 1x1 d'aquesta temporada.
I sobre la polèmica del preu de les entrades, entenc la teva postura albert però si entre clubs no existeix un acord signat, cadascú pot posar el preu que vulgui. A Vilassar, per exemple, des de fa temps que ja val 12 €. Siguem realistes, per a mi, fins i tot 10 € em sembla exagerat per a una categoria com 1a Catalana... (Sempre poso com a exemple que no fa molt vaig poder veure un Toulouse-Lens de la Ligue1 per 12€).

Unknown ha dit...

Si si, jo no dic que no sigui licit. Tansols que es lleig, res mes.
Salutacions! I sort amb en Puchi ......

Anònim ha dit...

Parece ser que el año que viene tendremos en el banquillo a este elemento que parece sacado del programa Callejeros

Unknown ha dit...

Ja he penjat el video del diumenge amb el resum del partit per si el voleu visualitzar.

Salutacions!

Anònim ha dit...

tu ves penjant videos llest, que teniu el pitjor camp de prefrent, 1 catalana i tercera junts!!!!! un camp indigne!!!!
vinga vicens que set veu el plumero a tu i el teu colega previa! perikitus forever!!!! junts a segona!

Unknown ha dit...

Els hi ha que no saben perdre ...

folre i manilles ha dit...

Tito qui et deixa escriure la columna aquesta? Que s´ho repasin bé que deu n´hi do les faltes que hi han. No entenc res noi. Et molesta que s´hagi salvat la categoria per no poder criticar però ho fas igualment. Només demostres el teu odi contra el club. Si aixó és el cap d'esports de radio i televisió de Vilafranca anem arreglats.....
I canviant de tema, respecta una mica més al nostre entrenador, que dir-li banyut en mig del diari és una falta d´educació molt grossa. Dedica´t al teu Nàstic i fot el camp del Penedès!

Anònim ha dit...

La veritat es que jo tambe trobo lamentable que el cap d' esports de RT Vilafranca, sigui una persona com aquesta, que no te cap mena d' interés en vers el nostre club i al contrari, el que vol és que s´enfonsi l´entitat. Repeteixo lamentable, ni tan sols en els informatius intenta posar informació del degà. LAMENTABLE!

Anònim ha dit...

Cap desports de pacotilla, apren de vilanova, allò si que es informar desports amb nivell. La meva opinio es que un cap desports hauria de tenir algun tipus dexperiencia en esport i no com aquest boturut...
A quants partits has baixat aquest any al municipal? a quants entrenaments? has seguit la noticia el dia a dia? a que dediques el temps? apart de criticar el vilafranca i carregarte tot el que fa pudor a ell??? i quens dius del Sayol? no et ca costar gens carregartel ehhhhhhhh? per llogar-hi cadires que mai ningú nhagi donat cap explicació! (evidentment em refereixo a explicació oficial a nivell de radio o televisió).
Això és vilafranca???? eggggsss!

triplet ha dit...

Tema Sayol? El primer partit de lliga el Sayol va anar al camp per donar el partit per radio Vilafranca. Heu olvidat qui va ser que no li va deixar?
Ara se'l trova a faltar, la junta deuria cuidar millor als seus amics.

terra ha dit...

I per acabar de adobar-ho resulta que aquest cap d´esports que tenim ara se li ha donat per dir atlètic vilafranca a totes hores en ves de la ja formada Fundació esportiva .
Es un torracollons.

La prèvia ha dit...

Hola folre i manilles, doncs jo he entés tot el que vol dir. Està més clar que l'aigua. Altra cosa és que no es vulgui acceptar la realitat com és.
I no teniu raó tots els que us queixeu del tracte que rep el Vilafranca per part dels mitjans de casa nostra. Haurieu de preguntar-vos el perquè d'aquest fet. No és normal que tota la informació relacionada amb el degà penedesenc se sàpiga abans en un mitjà nacional (Mundo Deportivo) que en els locals. Aquests "desprecis" no agraden i menys quan segueixes el "Vila" a casa i fora durant tota la temporada. Referent a això, el més normal és que un Cap d'Esports estigui al capdavant d'una redacció que sigui l'encarregada de traslladar la informació a l'afeccionat. I així passa amb els partits emesos per VTV, les cròniques d'El 3 de Vuit,...
Sobre les possibles desconsideracions personals (banyut) no entraré perquè són expressions que emprades segons en quin context tenen un significat o altre. Ara bé, s'ha de reconèixer que si et diuen que compten amb tu per a la temporada que ve, a l'endemà estant negociant (i tancant l'acord) amb en "Puchi" i a sobre t'imposen uns jugadors que fitxa el President pel seu caprici, la paraula emprada ho defineix bastant bé.
Finalitzant, terra, dieu-li com vulgueu (Fundació, Atlètic Vilafranca, Xiquilín,...), la veritat de tot és que segueix estant dirigida per les mateixes persones que abans, amb les mateixes idees, els mateixos defectes i complexos d'inferioritat (com ho demostra aquest debat sobre la manera d'anomenar-la).

PD: L'únic que no he acabat d'entendre de l'article d'opinió és quan diu lo de Per ser soci del València!. Si algú m'ho aclareix ho agraïria.

Anònim ha dit...

Ni als jugadors sel's hi pagar l'ho promés, ets una vergonya presi!

Anònim ha dit...

ea ea ea , els del atletic se cabrean , ja ni el presi compta an vosaltres , Juanxu , que passa , continuas l`any vinent de director tecnic ???? i a la Fundacio ?? jo diria que no....be , a la Fundacio potser si , ja que el sou no es baix, presisament , el Montserrat , esta molt molest , ja que els jugadors del Atletic Vilafranca no donan la talla per pujarlos al Vila , no se qui deia que el Puchi no estaba signat , ja veuren aquesta setmana que acaba la lliga , compreu el diari oficial del club , segur que sera la noticia , la prensa local , tot i destaparo ells , auran de confirmaro per aquets mitja, penos , penos , penos , i despres es queixan ...

dibujos animados ha dit...

jajajaja que bo! I ke es pensaba el Montserrat que canvianli el nom faria jugadors de calitat? Aixo de la Fundacio es un fiascu i ya es veia a venir. Ademés esta feta perke profesionals fracasats del futbol visquin del cuento, amb l'escusa de fer un servei a la societat. Podriau anar a cualsevol equip de Cataluña ke no us voldrian ni de gratis.

Anònim ha dit...

jaja ai el NOSTRE vilafranca que senfonsa i que fem quan senfonsa???????? critiquem que és lu unic que sabem fer!! endevant Vilafranca que la força d'un equip és la unió!!jajaja

dibujos animados ha dit...

jajaja anonim, ke no has entes res. Estem critican la Fundacio que no treballan bé i son ells els que hens enfonsaran, no som nosaltres an els nostres comentaris que enfonsarem el f.c. vilafranca.
Tots units fem força, tan se val d'on venim, pero es el presi ke vol separar al club dals seus socis i dels mitjans de comunicacio que el segeixan. Dones pena Montserrat!

Anònim ha dit...

La fundació treballa més be que el planter de molts altres clubs de primera catalana, el que pasa es que si quan s'arriba a dalt es fan les coses de la manera que es fan, ia veieu els resultats. Donar les culpes als de baix és molt fàcil, pero potser sortiria mes a compte treballar a dalt com déu mana i posarli un parell de collons!