diumenge, 24 de juny del 2012

Jordi Alba i la seva història amb Penedès TV

A manca d'informació vinculada amb el degà penedesenc pel que fa a tema fitxatges, he cregut adient posar en coneixement una anècdota relacionada amb Jordi Alba (un dels jugadors del moment amb el seu possible fitxatge pel Barça i un dels destacats amb Espanya a l'Eurocopa 2012 de Polònia i Ucraïna).
El 4 de març de 2007, Vilafranca i Cornellà s'enfrontaven en partit corresponent a la Jornada 27 del Campionat de Lliga de 1a Catalana. Aquell matx acabà amb victòria penedesenca (1-0) gràcies a un gol de Rafita i permetia al degà penedesenc avançar als de la Via Fèrria a la classificació situant-se a només 2 punts de l'ascens. No obstant això, aquell partit el recordo concretament per un altre detall...


Corria el minut 57 quan un menut futbolista amb la samarreta verda del Cornellà entrava al camp en substitució de Siles. Amb 17 anys i encara en edat juvenil, disputava el seu tercer partit amb el primer equip però per la desimboltura amb la que jugava res ho feia indicar.
El company Joan Sória i un servidor, que feiem la retransmissió en directe per Penedès TV, el vam anomenar Jordi Albà (amb accent) tal com ens havien passat al full d'aliniacions oficial del club. Les seves incursions per l'extrem esquerre van ser constants al llarg de la 2a part i això propicià que l'haguèssim de citar i lloar en diverses ocasions. Els seus pares, que seguien el partit per TV via internet (en el que era segurament el seu primer partit televisat), no van dubtar en trucar als estudis de RTVVilafranca i aclarir que el cognom del seu fill era Alba i no pas Albà. Via interna ens van fer arribar la "queixa" i, com no, vam esmenar l'error en el que quedava de retransmissió.


A finals d'aquella temporada, aquell prometedor jugador passaria a les files del València CF per a jugar amb el seu filial a 3a Divisió i a 2a B; després a 2a A cedit al Nàstic i posteriorment al primer equip "che" de la mà d'Unai Emery que el va fer debutar a 1a Divisió. La resta de la història, més o menys, ja la coneix tothom.

Gran Reserva: La victòria a la final de la Copa Ràdio Vilafranca per part de la FE At. Vilafranca en vèncer 4-2 (amb gols de Marchan, Gago, Guti i Pere Roca) a Les Cabanyes. Un molt bon final de temporada dels nois de Parxi Atsarà que de no haver tingut el desastrós començament de Lliga a 3a Catalana haurien lluitat per assolir l'ascens de totes totes.

Vi picat: La mort del futbolista lleidatà del Betis, Miki Roqué (24 anys), víctima d'una greu malaltia. Una nova trista notícia que colpeja al futbol i l'esport català. D.E.P.