dissabte, 9 de juny del 2012

Lluís Aloy, adèu a una gran persona

Lluís Aloy Vidal (08/02/1930, Sta. Coloma de Gramenet - 08/06/2012, Segur de Calafell)
El d'avui ha estat un dia trist per al vilafranquisme i per al futbol català. Ens ha deixat un dels millors entrenadors que han passat pel FC Vilafranca en els prop de 108 anys d'història del nostre club. Deixant de banda la seva feina i els resultats obtinguts en el terreny esportiu, en l'aspecte personal era d'aquell tipus de gent que es feia estimar i respectar per la seva forma de ser. Proper i humil, encarnava aquell entrenador que cuida els jugadors com si fos el seu propi pare.
Aloy va iniciar la seva carrera com a jugador a l'UD At. Gramenet. L'any 1949 fitxà per l'España Industrial (llavors filial del FC Barcelona). A la següent temporada, passà al primer equip blau-grana on hi va estar fins el 1954, formant part del mític "Barça de les 5 Copes" amb homes com Basora, César, Kubala, Moreno, Manchón o el també exvilafranquí Joan Segarra. Posteriorment jugà, entre d'altres, al Real Oviedo, Cádiz CF, CE Sabadell, CF Badalona i UE Figueres.

(foto: Mundo Deportivo)

Com a entrenador, dirigí al FC Barcelona At., Real Valladolid, CD Logroñés, Pontevedra CF, UE Lleida, FC Andorra, UE Sant Andreu i AEC Manlleu abans d'aterrar al FC Vilafranca la Temporada 1993/94.
En els sis anys que va estar al degà penedesenc sempre va treballar amb la gent de casa assolint la gran fita de l'ascens a 3a Divisió la Temporada 1995/96 amb un equip format totalment per jugadors del Gran Penedès. Aquella fornada amb els Cano, Massana, Moral, Adán, Casan, Amatller, Besalduch, Troyano, Besolí, Miret, Atsarà, Fos, Arjona, Miret, Montfort, Ripoll, Santi Triguero i Mesa és irrepetible.
El 2 d'octubre de 1998, Aloy va rebre el I "Trofeu DIR" al Millor Entrenador de Catalunya, en el transcurs de la "Nit dels Campions" organitzada per Mundo Deportivo, com a reconeixement per la seva dilatada trajectòria.
A mitjans de la Temporada 1998/99, després d'una mala primera volta (amb només 1 victòria en 19 partits), fou substituït en el càrrec per José Luis Guerra.
En total van ser 211 partits a la banqueta vilafranquina amb el següent balanç:
78 PG - 65 PE - 68 PP / 243 GF - 258 GC.
En els darrers anys de la seva carrera fou entrenador del CF Calafell (localitat on residia).
Descansi en pau un home de futbol i, per damunt de tot, una gran persona.