diumenge, 15 de juliol del 2012

La 3a Divisió que ve (I)

Els rivals
Com cada any per aquests vols, toca fer anàlisi dels rivals que es trobarà davant el degà penedesenc (enguany, i per tercera temporada consecutiva, a 3a Divisió). Els 19 equips (més el Vilafranca) que composaran el Grup V són: Manlleu, Pobla Mafumet, Cornellà, Santboià, Terrassa, Gavà, Olot, Rubí, Balaguer, Castelldefels, Vic, Montañesa, Europa i Gramenet (que es mantenen) i FigueresRapitenca, Vilassar Mar, Júpiter i Palamós -foto- (que pugen de 1a Catalana).

(foto: fanspalamoscf.com)

Dels equips nouvinguts a la categoria, cal comentar que no n'hi cap provinent de 2a B (fet que no passava des de la Temp. 2008/09) i tots 5 són ascendits de 1a Catalana.
Amb el Figueres (campió del Grup 1) no coincidiem en Lliga des de fa 30 anys i també va ser a 3a Divisió. Pel que fa la Rapitenca (campió del Grup 2), el precedent és més proper (Temp. 2003/04 a Regional Preferent).
El fet que El Prat pugés a 2a B va propiciar que la promoció entre Júpiter i Vilassar Mar no tingués cap tipus de transcendència ja que tots dos conjunts tenien l'ascens assegurat. Amb els de La Verneda vam jugar per darrera ocasió la Temp. 2005/06 (1a Catalana) mentre que amb els del Maresme ho vam fer 3 temporades en l'any de l'ascens a 3a Divisió amb Puchi.
Menció especial mereix el Palamós. Els de la Costa Brava tornen a Tercera gràcies a que l'Espanyol B va comprar una de les places vacants a 2a B i a ser el millor 3r classificat dels 2 grups de 1a Catalana. Cal recordar que el club degà de Catalunya va perdre aquesta categoria fa un any a Vilafranca en un partit d'infaust record pels tristos incidents, entre ambdós
equips, que no s'haurien de produir mai en un terreny de joc.

Gran Reserva: La possibilitat de tenir un derbi Vilanova-Vilafranca (a manca d'aquest any en Lliga) a la 2a Eliminatòria de la Copa Catalunya. Això sí, sempre i quan el degà penedesenc elimini al Castelldefels i els vilanovins facin el mateix amb el Roda de Barà.

Vi picat: Els pocs (per no dir cap) comentaris en les darreres entrades del blog. En canvi, les visites segueixen sent les de sempre més o menys. Entenc que la gent (m'incloc) prefereix opinar a les xarxes socials (twitter preferentment) on la interacció és més fàcil.

8 comentaris:

LleidaB ha dit...

La temporada 2012/13 promete ser muy interesante en Tercera.

Tendremos equipos "historicos" como Figueres,Palamos,Jupiter,
que han ascendido de Primera Catalana.

Veo una Tercera muy disputada,mis favoritos para estar "arriba" son.
AEC Manlleu,CF Pobla de Mafumet,
UE Cornellà,FC Santboià,Terrassa Olímpica 2010,UD Atlético Gramanet,
UE Olot,CE Europa,UE Figueres

Anònim ha dit...

Et seguim a l'ombra. No deixis de fet la feina que el blog és genial!

Anònim ha dit...

els favorits a priori per a mi son : cornella,santboia y olot.

joel7bochi ha dit...

Para mi son: Manlleu, Pobla Mafumet, Cornella y Terrassa

Enric ha dit...

Encara no s'ha sortejat el calendari? Hi ha data per l'inici de la lliga?

La prèvia ha dit...

@LleidaB @anònim 15:37: És complicat a aquestes alçades parlar de favorits però jo també crec que equips com Cornellà (que ha mantingut el bloc en gran part) o Santboià i Olot (que s'han reforçat molt bé) estaran lluitant a la part alta segur.
@anònim 14:41: S'agraeix doncs.
@joelito: És a dir, els 4 que no van pujar l'any passat?
@Enric: En teoria, es parla de començar el 26 d'agost. També s'especula que demà pot sortir el calendari... Haurem d'esperar.

Enric ha dit...

Ja tenim calendari. La primera jornada: Figueres-Vilafranca.

Anònim ha dit...

Para mi los favoritos y creo que haran playoff son:

Cornella,Terrassa,Olot y Figueres.