dissabte, 13 d’octubre del 2012

Domínguez i Catalunya triomfen a Ucraïna

Catalunya 4 - Ucraïna (Nove Zhytya) 1
La Selecció Catalana Amateur s'ha fet amb el passi a la Fase Final de la Copa de les Regions UEFA després de derrotar, en el darrer partit de la lligueta, a la regió ucraïnesa de Nove Zhytya (4-1).
Al combinat català li valia l'empat (i segons com també una derrota per la mínima) però ha sortit a guanyar des d'un bon principi i a demostrar que han estat el millor equip del grup.
A la primera part, Guillem (Figueres) i Cano (Europa) han posat les coses de cara per a Catalunya amb dos gols en un estret marge de tres minuts. A la represa, i quan totes dues seleccions jugaven amb un home menys, una diana de Petrenko (75') semblava posar l'ai al cor dels jugadors catalans. Res més lluny de la realitat. Un minut després, Boris (Cornellà) posava el 3-1 i ja en temps d'afegit, el mateix Boris (màxim golejador del torneig amb 3 gols) establia el 4-1 definitiu.

Els jugadors catalans, Domínguez amb el 12 a l'esquena, celebren un dels quatre gols
(foto: FCF)

El futbolista del FC Vilafranca, Antonio Domínguez, ha tornat ha jugar els 90 minuts i de titular. A banda de la bona feina en defensa s'ha incorporat a l'atac en les jugades a pilota aturada i ha gaudit d'alguna ocasió per a marcar.
Ara, quedar esperar al mes de juny. Segons el web de la UEFA, del 15 al 22 es disputarà la Fase Final de la competició encara amb seu a determinar (serà en el país d'un dels 8 participants). Aquesta mateixa tarda, el president de la FCF, Andreu Subíes, declarava el següent: "La Federació Catalana de Futbol estudiarà la possibilitat d'organitzar la fase final de la Copa de les Regions UEFA però, sempre, tenint en compte el pressupost necessari per poder garantir el nivell que requereix i la imatge que ha de donar el futbol català a Europa".
De moment, a banda de Catalunya, hi ha dues regions més classificades: Isloch-Minsk (Bielorrúsia) i Veneto (Itàlia). La resta, es disputaran el dret a participar-hi en les seves respectives fases de classificació.

Gran Reserva: L'orgull que representa que un jugador del nostre club hagi pogut participar amb la Selecció Catalana. La feina ben feta dels darrers anys s'ha reflctit amb la convocatòria de Domínguez.

Vi picat: Per dates, la disputa de la Fase Final pot arribar a coincidir amb els play-offs per a pujar a 2a B dels equips catalans de 3a Divisió amb el problema que això ocasionaria... Restarem atents a l'esdevenir dels fets.