dimarts, 15 d’octubre del 2013

Guti in USA

Ramon Gutiérrez Pausas (08/05/1992), 'Guti' com se'l coneix futbolísticament, va deixar aquest estiu el FC Vilafranca per a anar a estudiar als Estats Units gràcies a una beca que li van concedir. El seu destí: Marshall, un petit poble de poc més de 13.000 habitants situat al cor de l'estat de Missouri entre les ciutats de Kansas City i Saint Louis.


Allà, al Missouri Valley College, en Ramon segueix desenvolupant els seus estudis d'Administració i Direcció d'Empreses sense deixar de banda però la seva faceta futbolística amb els Vikings (nom amb que es coneix a l'equip de soccer de l'universitat).

 

Uns petits problemes burocràtics a l'hora de tramitar la seva fitxa han retardat el seu debut amb el primer equip i mentrestant ha disputat diversos partits amb el segon equip. Els Vikings, dins la NAIA Men's Soccer League, estan enquadrats en la 'Heart of America Athletic Conference' i actualment porten un balanç de 2 victòries i 1 derrota.
Des del blog hem volgut parlar amb ell per a que ens expliqui aquesta apassionant experiència.

How are you, Ramon? Com portes lo de l'idioma?
Hello! Doncs bé. L'idioma els primers dies, més aviat les dues primeres setmanes, em va costar molt perque penses que tens un cert nivell d'anglès, arribes aquí, et comencen a parlar i no t'enteres absolutament de res. Jajaja. Però ara mateix ja entenc gairebé tot el que em diuen.
Explica'ns aquests primers mesos de convivència en territori ianqui.
Doncs tampoc porto tant de temps com per a explicar-vos molta cosa. Fa pocs dies que vaig cumplir 2 mesos aquí als Estats Units i la veritat és que està sent una experiència genial.
Et va costar molt prendre la decisió de marxar o era una idea que ja tenies en ment?
Va ser tot molt ràpid. Tenia en ment que volia conèixer quelcom fora d'aquí i al sortir-me aquesta oportunitat ho vaig consultar amb la família i no ho vaig dubtar ni un moment.
Has notat grans diferències en l'ensenyament de les universitats americanes?
L'ensenyament aquí, pel poc que he pogut veure, és bastant més senzill comparat amb les universitats catalanes però caldrà veure més endavant als exàmens finals i a altres assignatures a veure que tal van.


Guti pressionat per un defensa de l'Universitat de Central Methodist

Quin seguiment té el futbol (o 'soccer' com l'anomenen ells) als Estats Units?
Aquí el 'soccer' no està gaire ben valorat tot i que cada vegada té més afició. És molt diferent veure un partit de futbol americà de l'equip de la nostra universitat, amb l'estadi ple, a veure un partit de 'soccer', que hi ve gent però ni de bon tros comparat amb el futbol americà.
I el nivell de la Lliga Universitària? És acceptable? Amb què es podria comparar de les nostres lligues?
Hi ha diversos equips que són molt bons. Jo crec que el nostre equip és el millor d'aquesta conferència. És complicat comparar-lo ja que el futbol aquí es molt diferent al nostre. És un esport majoritàriament físic amb una intensitat en el joc brutal al llarg dels 90 minuts.
Teniu equip per a fer un bon paper? Hi ha més jugadors espanyols, oi?
Sí, com t'he comentat anteriorment, tenim un gran equip. Hi ha més jugadors espanyols que tenen un gran nivell tots. Jugadors d'Andalusia, Illes Balears,...


Guti amb dos companys d'equip (ambdós espanyols)

Suposo que des de la distància, i en major o menor mesura, segueixes les evolucions del Vilafranca. Com el veus?
Malgrat estar a molta distància segueixo sempre el Vilafranca i si algun partit no m'he enterat bé del que ha passat parlo amb en Dani Antolínez amb qui estic en contacte bastant sovint. Veig bastant bé l'equip malgrat no començar com s'esperava perque hi ha hagut un gran canvi. Les coses s'estan fent molt bé pel poc que sé. A més, la última victoria contra el Terrassa ha estat una pujada de moral important!
Creus que pot assolir la permanència amb relativa tranquilitat?
Sens dubte.
Quan vas comunicar al club la teva marxa et van obrir les portes per a un possible retorn?
Sí, quan li vaig fer saber al President que finalment marxava va deixar les portes obertes per a una possible tornada.
Tens previst venir a Catalunya aviat o ja serà fins que no acabis el curs?
Doncs sí, tinc previst tornar al desembre. El dia 7 agafo el vol cap a casa i passaré el Nadal aquí a Catalunya. Després tornaré a marxar per a acabar el curs.
Bé, seguirem les teves evolucions amb els Vikings. Moltes gràcies. See you soon!