dimarts, 29 de gener del 2013

Històries del degà penedesenc

El debut de Deco i Eto'o amb el Barça
El 18 d'agost de 2004 Vilafranca es vestia de gala per a rebre el 1r equip del FC Barcelona amb motiu de la celebració del Centenari del degà penedesenc. Un any abans, durant la campanya electoral a la presidència del Barça, Joan Laporta havia promés a Pere Montserrat acudir per tal de celebrar l'efemèride en qüestió. Val a dir també que en les gestions per a portar el Barça a la nostra vila va ser clau la intervenció de Xavi Torres (periodista de TV3 i en aquella època un dels Directors de l'Escola de Futbol Hristo Stoitchkov, entitat que aglutinava el Futbol Base del FC Vilafranca).

Portada de l'endemà a Mundo Deportivo
(foto: Hemeroteca Mundo Deportivo)

Frank Rijkaard va desplaçar els seus millors efectius possibles a excepció de Ronaldinho (que estava jugant un amistós amb la selecció brasilera a Haití) i Puyol (pel mateix motiu amb Espanya a Las Palmas). La resta, els cracks que amb el temps forjarien el Barça triomfant dels darrers anys. Entre tots van destacar dos que debutaven aquell dia amb la samarreta blaugrana: Deco i Eto'o. El primer va inaugurar el marcador amb un xut llunyà (marca de la casa) i el camerunès va fer 2 gols davant el deliri general de les 5.000 persones que omplien el Municipal vilafranquí. Els altres tres gols, que completaren la victòria 0-6, foren obra de Márquez, Giuly i Luis García.


Increíble aspecte de la tribuna del Municipal vilafranquí plena de gom a gom
(foto: Francesc Fos)

Per als jugadors vilafranquins, el fet d'enfrontar-se a un elenc de figures internacionals va ser tot un aconteixement i qui més qui menys anava boig per a intercanviar-se la samarreta (o millor dit, demanar-la a canvi de res) en quan acabà el partit.
Ambdós equips van presentar les següents alineacions:

FC Vilafranca: Massana; Jordi, Moral, Fede, Enrique (c), Garzarán, Torrents, Sabrià, Dani Cervellón, Korouma i Pujante. També van jugar: Minga, Víctor, Fos, Olivella II, Rafa Porras, Sam, Eloi, Font, Iván, Retamal, Arturo, Fofana i Rubén.

FC Barcelona: Valdés, Gabri, Márquez, Oleguer, Fernando Navarro, Gerard, Xavi (c), Deco, Giuly, Eto'o i Larsson. També van jugar: Fran, Arnau, Mora, Rubén i Luis García.

Samuel Eto'o xutant davant l'atenta mirada de Fede i amb Olivella II i Fos per terra
(foto: Francesc Fos)
 
Com a curiositats destacades d'aquella memorable jornada, cal remarcar que el FC Vilafranca va fer 50.000 € de "caixa" (30% dels quals van anar a parar a l'Escola de Futbol Hristo Stoitchkov); l'absència del President de la FCF, Jaume Roura, per estar de vacances a Puigcerdà (sí acudí Rafael Niubó, Secretari General de l'Esport); que el partit es va disputar amb unes pilotes Nike gentil·lesa del FC Barcelona o que a la prèvia del partit es destacava l'exòtica presència dels tres jugadors de Guinea Konakry a les files del Vilafranca com eren Korouma, Fofana i Sam.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

sabeu qui era la tripleta arbitral?

La prèvia ha dit...

@anònim 20:01: Va xiular el partit Oliva Bueno però no sabria dir-te quin dels dos (Francisco o Alfonso).

08720 ha dit...

Em sembla que era el Francisco. La foto del dia del Barça sembla la de l'altre dia amb el Figueres...

08720 ha dit...

Per cert, sabeu si canviaran l'horari del dia del Manlleu? juga el Barça...

La prèvia ha dit...

@08720: A mi també m'ho sembla. De moment, el Vilafranca-Manlleu a les 12:30 hores. Trasllado pregunta al club.

Anònim ha dit...

quanta gent hi va acudir al partit en total?